Neptūnas“ su „Bešiktaš“ žaidė Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo grupės rungtynes. Pralaimėjimas turkams būtų užkirtęs kelią patekti į kitą etapą. K. Maksyčio nuomone, galbūt varžovų nusiteikimas ir buvo viena „Neptūno“ pralaimėjimo priežasčių.


„Gal juos netinkamai įvertinome, nežinau, pats dar ieškau priežasčių, kas atsitiko. Tai buvo turbūt prasčiausios mūsų rungtynės šį sezoną“, – neslėpė K. Maksvytis.

Jis tikino, kad varžovai jokių staigmenų, kurios galėjo išmušti iš vėžių, nepateikė. „Jie pastatė gynybą, tačiau nemažai komandų taip ginasi ir rasdavome priešnuodžių, o šį kartą nepavyko. Gaila, kad pralaimėjome. Gaila, kad nuvylėme žiūrovus, tačiau šansų patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą dar nepraradome, tik kelias bus sunkesnis“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Klaipėdos komanda kitas Europos taurės turnyro rungtynes žais po savaitės. Jos vyks Turkijoje, o varžovai tie patys – „Bešiktaš“ krepšininkai.

„Jie yra įveikiami ir niekuo mūsų nenustebino. Reikia nuvažiuoti į Stambulą, persilaužti ir laimėti kelis mačus išvykoje, nes dabar jau to reikės. Trauktis nebėra kur, mūsų nugaros atsuktos“, – teigė rezultatyviausiai „Neptūno“ gretose žaidęs Donatas Zavackas (14 tšk.).

Paklaustas, kas lėmė pralaimėjimą, jis aiškiai įvardijo, kad nereikia norėti laimėti, kai namų aikštėje komanda pelno tik 62 taškus. „Mums tai yra labai mažai. Žaidėme kažkokį padriką žaidimą, varžovai į jį mus įvėlė. Daug kas iš mūsų savų metimų nemažai prametė. Žodžiu, buvo ne mūsų diena“, – kalbėjo D. Zavackas.

„Bešiktaš“ komandos vyriausiais treneris Ahmetas Kandemiras džiaugėsi pergale, nes, jo žodžiais, pavyko įveikti pajėgų lietuvišką klubą, o tai ypač svarbu, nes Lietuvos krepšinis yra labai geras.

„Laimėję šias rungtynes išsaugojome šansą patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą, tačiau „Neptūno“ namie lauksime neramiai, lengva tikrai nebus“, – neabejojo strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)