„Tos ekspertų prognozės, kad seriją „Lietuvos rytas“ laimės 3:0 arba 3:1 mums tik padeda. Jos mums prideda papildomos motyvacijos kovoti. Šios varžybos buvo labai panašios į pirmąsias. Kova buvo apylygė, bet šį kartą labiau pasisekė mums“, – džiaugėsi Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Jo teigimu, pergalę lėmė ir atrastas X faktorius – Arnas Butkevičius.

„Jo efektingi dėjimai ne tik pridėjo taškų, bet ir teigiamų emocijų, kurios komandą nuteikė dar kovingiau. Todėl vyrai kovojo iki galo, nepasidavė, išplėšė pratęsimą, o per jį pasirodė dar geriau. Labai džiaugiuosi šia pergale, nes kai arena pilna žmonių, kažkaip gaila būtų pralaimėti“, – švytėjo uostamiesčio ekipos strategas.

„Lietuvos ryto“ vyriausias treneris Marcelo Nicola taip pat pripažino, jog abi komandos kovojo apylygiai, todėl tik tam tikri momentai nulėmė, kad pergalę šventė „Neptūnas“.

„Sunku kalbėti apie žaidimą, visi matėme. Mes galėjome laimėti, tačiau keliais svarbiais momentais tiesiog išleidome iniciatyvą, padarėme klaidų. Jos, koncentracijos stoka ir lėmė tokią runtynių baigtį. Bet dabar ne laikas verkti, reikia stotis, važiuoti namo ir pasirengti kitoms varžyboms“, – po rungtynių nedaugžodžiavo M. Nicola.

D. Gailius: mūsų trečia vieta netenkina

22 taškus pelnęs „Neptūno“ lyderis Deividas Gailius buvo rezultatyviausias savo komandoje.

„Mūsų trečia vieta netenkina. Noriem žaisti finale, todėl stengsimės nugalėti Vilniuje. Visi supranta, kad Vilniuje bus sunku. Nėra kalbų. Bet reikia važiuoti ir atidavus širdį – laimėti“, – kovingumo neslėpė D. Gailius.

Paskutinėmis akimirkomis jis pataikė du tritaškius, kurie vėliau leido išplėšti pratęsimą.

„Kažkam reikėjo imtis iniciatyvos. Atsidūriau tokioje situacijoje ir pasisekė pataikyti“, – kuklinosi snaiperis.

Jis tikino, kad pergalė pareikalavo labai daug jėgų. Jų klaipėdiečiams dar prireiks, nes jau trečiadienį (gegužės 20 d.) trečios rungtynės vyks Vilniuje (18.30 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)