Jūrų muziejaus akvariumas yra rekonstruojamas, todėl lankytojai negali pamatyti tikrų pingvinų. Tačiau muziejininkams talkinantys jaunieji aktoriai patys nusprendė įsikūnyti į šiuos nuostabius jūrinius paukščius.

„Juk Kalėdos – stebuklų metas“, – juokavo aktoriai, rengdamiesi frakus. Šie personažai pasitiks mažuosius delfinariumo lankytojus jau prieš vaidinimą fojė ir kurs čia mini pasirodymus, įtraukdami visus susirinkusius.

Aktoriai šoks ir dainuos, konkuruodami su pagrindiniais artistais – delfinais. Kalėdiniame spektaklyje karaliauja laukimo dvasia – juk mažieji ir šiais, virtualių stebuklų laikais, tiki ir laukia tikrų Kalėdų Senelių su tikromis dovanomis.

Vieną dovaną tikrai gaus visi, kurie apsilankys šiame spektaklyje. Tai – galimybė pasigrožėti delfinų gebėjimais. Dabar delfinariume gyvena devyni delfinai, jauniausiajam jų dar nėra vienerių metukų.

Dar šeši delfinai yra likę Graikijos Atikos zoologijos sodo delfinariume, į kurį buvo perkelti prasidėjus delfinariumo rekonstrukcijai. Prieš metus, atnaujinus delfinariumo salę ir baseiną, buvo pradėti rodyti delfinų pasirodymai.

Kitąmet planuojama užbaigti viso delfinariumo rekonstrukciją. Po rekonstrukcijos jis prasiplės delfinų terapijos centru ir lagūna po atviru dangumi, kurioje šiltuoju metu laiku bus demonstruojami pasirodymai, vedami edukaciniai užsiėmimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją