Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba praneša, kad Klaipėdos inspektoriai patikrinimo metu kioske – kebabinėje rado daugiau nei 30 kg šaldytos mėsos ir pusgaminių (marinuotų vištų sparnelių, koldūnų, čeburekų, tarkuoto fermentinio sūrio ir kt.) be ženklinimo etikečių bei įsigijimo dokumentų, taip pat 10 kg bandelių kebabams ir lavašų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Kainos pirkėjams buvo nurodytos tik viena valiuta – eurais, tuo pažeidžiant Lietuvos Respublikos euro įvedimo įstatymą. Maisto tvarkymo patalpos buvo netvarkingos, prikrautos nenaudojamų daiktų ir inventoriaus, neveikė savikontrolės sistema, trūko priemonių rankoms dezinfekuoti, pardavėja dirbo neišklausiusi higienos įgūdžių mokymo kursų.

Griežtą sprendimą – sustabdyti veiklą priėmė ir Kupiškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, inspektoriams patikrinus individualiame name įsikūrusią maisto produktų parduotuvę. Šioje prekybos įmonėje neveikė savikontrolės sistema, nebuvo įrengtas tekantis vanduo, trūko švaros ir tvarkos, dezinfekavimo priemonių. Rasta produktų (apie 7 kg) su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, pardavėja nedėvėjo darbo drabužių, nebuvo pasitikrinusi sveikatos.

Įmonėms Klaipėdoje ir Kupiškyje nurodyta ištaisyti trūkumus ir sunaikinti nesaugius maisto produktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)