Į Lietuvą šį namelį atvežusių vokiečio Wilko ir lietuvės Klaudijos Karow šeima tikina, kad sustojusių pasigrožėti ir pasifotografuoti tikrai netrūksta, nepaisant to, jog organizatoriai nusprendė šį namelį šiek tiek atskirti nuo viso Kalėdinio miestelio.

„Mums truputėli liūdna, kad mus padėjo į patį kampą, nes sakė, kad mes nelabai tinkame pagal mugės koncepciją, nes krentame iš konteksto. Tikimės, gal kitais metais pataikysim į šitą kontekstą“, – juokdamasi sako K. Karow.
Meduolių namelis

Vokietijoje panašių namelių per Kalėdas galima išvysti ne vieną, tačiau Lietuvoje tai – netradicinis vaizdas. W. Karow pasakoja, kad jis labai mėgsta pasakas, o šis namelis – pasaka paversta realybe.

„Žinote Jonuką ir Grytutę? Tai čia yra raganos namelis, kuris pastatytas iš pyragų ir cukrinukų. Jei norite pardavinėti meduolius, šis namelis yra tai, ką jums reikia turėti“, – rodydamas į namelį pasakoja W. Karow.

Visos namelio puošmenos yra paties W. Karowo rankų darbas, papuošimus jis pats sugalvojo ir drožinėjo iš medžio bei kitų medžiagų.
Meduolių namelis

„Kaip vokietukai sako, jiems Kalėdos asocijuojasi su močiute, o močiutės siejasi su šiluma, jaukumu. Ir šiuos dalykus simbolizuoja šis namelis. Wilko yra ir šio namelio autorius, čia jo idėjos, jo darbas, jis viską pjaustė, klijavo kiekvieną akmenuką, čia matote visa tai, ką jis pats padarė“, – pasakoja kūrėjo žmona K. Karow.

Lietuvė K. Karow pasakoja, kad anksčiau su tokiu nameliu dalyvaudavo mugėje viename didžiausių Japonijos miestų – Osakoje. Tačiau šiemet nuspręsta atvežti šią pasaką į Lietuvą: „Nes Lietuva man arčiau širdies“, – šypteli K. Karow.

Tiesa, ne tik pats namelis išsiskiria iš pilkos masės, čia pardavinėjami saldainiai taip pat unikalūs. Pašnekovų teigimu, dauguma saldainių pagaminti jų pačių rankomis pagal vokišką W. Karow šeimos receptą.
Meduolių namelis

Vis dėl to verslininkai Lietuvoje susiduria su vienu iššūkiu – gaminti saldainius čia pat, meduoliniame namuke kartais trukdo šaltis.

„Iš tiesų, šaltis dar nieko baisaus, tačiau blogiausia, jei yra šalta ir labai drėgna. Cukrus pradeda stingti dar prieš baigiant daryti saldainius. Kol kas žaidžiame su receptais ir ieškome būdų, kaip išspręsti problemą“, – aiškina W. Karow.
Meduolių namelis

Meduoliniame namelyje galima įsigyti įvairiausių vokiškų gardėsių: glazūruotų riešutų, įvairiausių meduolių, sausainių ir paprastų saldainių. Taip pat galima susišildyti karštu šokoladu, obuolių sultimis arba arbata. Saldainių kainos čia niekuo nesiskiria nuo kainų visame Kalėdiniame miestelyje, dauguma saldumynų kainuoja apie 0.50 – 3 eurus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)