Pirmas dalykas krentantis į – užrašai užsienio kalba. Verslininkai vilioja užrašais anglų, vokiečių kalbomis. To Kaune ankstesniais metais nebuvo, arba buvo kur mažiau.

Didžioji dalis kavinių koncentruojasi Vilniaus gatvėje – nuo Katedros iki Birštono gatvės požeminės perėjos. Stalai čia sustatyti ir važiuojamojoje dalyje, paliekant tik minimalų tarpą automobiliui praslysti.

Panašiai ir Rotušės aikštės prieigose – kavinių terasos įrengtos ir važiuojamojoje dalyje. Tokie veiksmai nepažeidžia reikalavimų, nes leidimus išdavė Kauno savivaldybė.

„Iki nelaimės – vienas žingsnis“, - mano kai kurie verslininkai. Beje, Kauno savivaldybė užsimena, kad ateityje eismas Rotušės aikštėje bus apskritai draudžiamas. Tiesa, kol kas tai tik tolimi planai.

Kelis restoranus Kauno centre valdantis, tačiau savo pavardės skelbti nepanoręs verslininkas sako, kad žmonių srautai vasarą kone dukart didesni, nei žiemą. Atitinkamomis proporcijomis pasiskirsto ir pinigų srautai.

Dienos pietus senamiestyje galima gauti už 4-5 eurus. Laisvės alėjoje kainos kiek mažesnės.

Skaičiuojama, kad nuo euro įvedimo kainos baruose ir kavinėse padidėjo 10-15 proc.

Alaus kaina visuose baruose senamiestyje panašios – didelis (0,5 l) bokalas kainuoja apie du eurus.

„Alus visur vienodas, o jo kaina gali skirtis apie 10 proc.”, - teigė verslininkas.

Tiesa, senamiesčio restoranuose galima rasti ir kur kas brangesnių patiekalų. Tarkime špinatų salotos su lašiša kainuoja 5,10 euro. Lašišos kepsnys įvertintas 9,8 euro, jautienos steikas – 19,90 euro. Desertų kainos prasideda nuo 2,90 euro, Beje, šis meniu užrašytas anglų kalba.

Verslininko teigimu, senamiesčio kavinėse rasti akcijas maistui sudėtinga.

„Daugiausiai akcijas maistui taiko picerijos ir kitos maitinimo įstaigos, kurios orientuojasi į klientų skaičių, o ne į maisto kokybę. Tokių restoranų senamiestyje mažai. Tuo tarpu Laisvės alėjoje galima rasti picerijų ir kitų kavinių, kur taikomos akcijos maistui“, - sako verslininkas.

DELFI galerijoje – Kaunos senamiesčio ir Laisvės alėjos lauko kavinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)