Šokolado gamyba jau daug metų besiverčianti įmonė „AJ šokoladas” nebuvo išimtis. Šiltuoju sezonu šokolado ir karštų gėrimų pardavimai labai sumažėja, tad verslas patiria realią grėsmę. Į asortimentą įtraukti naminius ledus įmonė ryžosi maždaug prieš trejus metus.

„Mes aišku pradėjome ledus gaminti vasarą. Pusiau rimtai, pusiau juokais sakant, ledai mūsų versle atsirado ne iš gero gyvenimo. Vasarą, kuomet oro temperatūra pasiekia +30 šokolado žmonės tiesiog nebeperka”, - pasakojo įmonės įkūrėjas ir savininkas Algimantas Jablonskas.

Anot verslininko, šokolado ar saldumynų gamintojams į asortimentą įtraukti ledus neturėtų būti sunku, mat jie jau turi visus reikiamus produktus ir ledų gamybai, o naujas produktas iš tiesų išgelbėja verslą ir padidina pardavimus.

Naminių ledų populiarumą Lietuvoje smulkieji verslininkai aiškina didesne skonių įvairove. „Didieji gamintojai negali pagaminti tiek daug ledų skonių. Jie turi plombyrą, šokoladinius ledus ir dar keletą. Šiuo atveju smulkiesiems verslininkams žymiai geriau – galime žaisti skonių palete ir įtikti kone kiekvienam. Ledai su kivi, obuoliais, juodaisiais serbentais, mėlynėmis, mango, vaikų mylimiausi kramtomosios gumos ir dar daug kitų”, - sakė A. Jablonskas.

Verslo įkūrėjo teigimu, ledus pasigaminti iš tiesų galima ir namie, bet vis dėlto tam tikrai reikės atitinkamų prietaisų. Anot specialisto, ne visi internete platinami ledų receptai yra tikrai vykę.

„Ledams yra būtina speciali ledų gaminimo mašina. Aš manau, kad yra ir buitinių ledų gaminimo mašinų. Mažam kiekiui tokie prietaisai iš tiesų tiks puikiai. Jeigu šeimininkė tiesiog įpils grietinėlės, pieno bei stabilizatoriaus mišinį į indą ir įdės į šaldymo kamerą, ši masė virs ledo luitu, o ne skaniu puriu plombyru. Puriems ledams būtinas lėtas šaldymas ir nuolatiniais maišymas”, - įsitikinęs A. Jablonskas.

Kaip gaminami ledai žiūrėkite DELFI reportaže:

Verslininko teigimu, kol kas naminių ledų kainos klientų negąsdina. „AJ šokoladas” naminius ledus vaflyje pardavinėja už 1,40 €.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)