Įmonė „Versli Lietuva“ savo pranešime žiniasklaidai kalbina „S&G“ grožio studijos įkūrėją Sandrą Černiauskienę, kuri dalinasi savo verslo istorija.

- Kas paskatino rinktis šią profesiją?

- Kelionė per grožio paslaugų pasaulį prasidėjo po mokyklos baigimo. Prabėgus mėnesiui po išleistuvių, prasidėjo pirmieji kursai, o po to ir studijos kolegijoje. Neslėpsiu, buvo akimirkų, kai norėjosi viską mesti, bet prasidėjus naujai dienai mintys apie kitą veiklą gyvenime išsisklaidydavo. Užsispyrimas ir ryžtas vedė į priekį.

- Kaip sekėsi integruotis į darbo rinką?

- Studijų metais nemaža dalis atsiskaitymų buvo praktiniai. Reikėjo atlikti įvairias užduotis su klientų, modelių plaukais. Taip prasidėjo bendravimas su klientais. Pirmasis realus darbas pagal specialybę prasidėjo praktikos metu paskutiniame kurse. Atsakingumas, kruopštumas, atidumas, pastangos ir noras mokytis davė rezultatų – gavau pasiūlymą dirbti su didelę patirtį turinčiais specialistais.

- Kodėl sugalvojote kurti savo verslą?

- Visa ši karjeros kelionė tęsiasi ir dabar, po beveik 7 metų nuo jos pradžios, nes tobulėjimui nėra ribų. Per tuos metus pamatyta ir pajausta, kaip viskas vyksta iš vidaus, susidurta su pačiais įvairiausiais žmonėmis. Teko dirbti skirtingose vietose, įmonėse, miestuose ir net šalyse. Buvo sunkių ir lengvų dienų.

Turbūt visa tai užgrūdino ir paskatino grįžti į savo šalį, į savo gimtąjį miestą Ukmergę. Viską vėl reikėjo pradėti nuo nulio: susirasti darbo vietą, susikurti klientų ratą ir jį išlaikyti. Vėl įsitvirtinusi Ukmergėje ir susikūrusi pastovumą supratau tai kaip ženklą, kad laikas žengti sekantį žingsnį ir pradėti savo verslą.

- Kur ieškojote pagalbos verslo pradžioje?

- Kuriant verslo planą, ruošiantis verslo pradžiai ir net jau pradėjus vystyti nuosavą verslą visada pagalbos, informacijos galima kreiptis į Vilniaus teritorinės darbo biržos Ukmergės skyriaus vyriausiąją specialistę Editą Močinskienę bei įmonės „Versli Lietuva“ projektų vadovę Živilę Baušienę.

Jos ne tik patarė, kai reikėjo patarimo, bet ir palaikė, skatino siekti užsibrėžto tikslo, o konsultuojančios įmonės sukaupta patirtis konsultuojant leidimų išdavimo, reikalavimų, taikomų konkrečiai verslo sričiai, klausimais, padeda sprendžiant sudėtingus klausimus ar pasiklydus įstatymų labirinte. Labai buvo naudingi projektų vadovės patarimai ir suteikta informacija apie galimybę užsiimti verslu ne tos paskirties patalpose.

- Ką galėtumėte patarti asmenis, kurie norėtų pradėti verslą, bet nedrįsta?

- Jaunam žmogui patarčiau kuo anksčiau pradėti dirbti. Taip įgyjama patirties darbo santykiuose, ugdomas atsakomybės jausmas. Ši patirtis labai praverčia versle. O jei yra noro pradėti nuosavą verslą – bus ir rezultatai. Žinoma svarbu pasverti riziką ir tinkamai įsivertinti situaciją. Internete yra tikrai daug informacijos ir patarimų, ką reikia žinoti, norint pradėti savo verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)