Ji svajojo turėti galimybę komunikuoti su žmonėmis, ypač moterimis, kurios šioje srityje jau turėtų įgūdžių ir galėtų pasidalinti savo patirtimi. Būtent dėl šios priežasties, lyg pradėti savo verslą dar būtų negana, K. Bourgoin nusprendė kurti socialinį tinklą, kuriame galėtų bendrauti moterys verslininkės. Šį puslapį ji pavadino „Vendeve“, rašo forbes.com.

Turbūt ne vienas pagalvotų „O ne, ir dar vienas socialinis tinklas“, tačiau K. Bourgoin sujungė „Facebook“, „Linkedln“ ir „Yelp“ geriausias savybes ir panaudojo jas konkrečiam tikslui – sukurti platformą, kurioje verslininkės galėtų susisiekti viena su kita, atsakyti į verslinius klausimus, viena kitai persiųsti darbus ir suteikti palaikymą.

Socialiniu tinklu „Vendeve“, kuris yra nemokamas ir ilgainiui turės mokamas atnaujinimo funkcijas, šiandien naudojasi daugiau nei 3000 žmonių iš viso pasaulio. Daugiausiai vartotojų yra iš JAV ir Kanados, tačiau ratas plečiasi ir Didžiojoje Britanijoje bei Australijoje. Iš visų socialinio tinklo narių apie 400 yra „ekspertai“, kurie renka balus už suteiktus patarimus ir tai padeda jiems gauti daugiau rekomendacijų.

K. Bourgoin iš šio socialinio tinklo iki šiol dar negavo jokios finansinės naudos. Jai pavyko surinkti 375 tūkst. dolerių pradinei investicijai iš reikiamų 500 tūkst. dolerių ir šiuo metu verslininkė koncentruojasi į socialinio tinklo vartotojų augimą, kadangi tai galiausiai parodys įmonės vertę.

Kodėl socialiniu tinklu negali naudotis vyrai? „Tuo siekiama ne išmesti vyrus iš paveikslėlio, o tiesiog į vieną vietą suburti moteris su patirtimi. Mūsų tikslas buvo tiesiog sukurti nišą. „Facebook'as“ pradėjo nuo studentų, „Amazon“ nuo knygų. Moterys tiesiog yra mūsų natūralus pasirinkimas. Mes suprantame šią tikslinę auditoriją, nes mes ir esame ta auditorija. Mes žinome skausmus ir norus, kuriuos reikia padėti išspręsti“, – savo pasirinkimą forbes.com aiškino verslininkė.

Trisdešimtmetė verslininkė dalinasi 5 patarimais, kurie pravers moterims ketinančioms pradėti savo verslą:

Kuo anksčiau pradėkite plėsti savo ryšius. Solidūs ryšiai gali padėti gauti finansinę paramą ir atsiliepimus, kurių jums reikia stipriam startui ar verslo augimui.

Neprivalote visko žinoti. Atsiminkite, kad nieko baisaus, jei nežinote visų atsakymų, visi daro klaidas, jūs taip pat. Nesmerkite savęs, o tęskite pradėtus darbus ir judėkite į priekį.

Būkite realistės. Viena dažniausių klaidų, kad užduočiai ar darbams atlikti nepasiliekama pakankamai laiko ir tuomet aplanko nusivylimas, kad viskas nebuvo atlikta laiku ar iki galo.

Naudokite visus jums prieinamus įrankius. Pavyzdžiui, K. Bourgoin teigia mėgstanti Molly Maharos „Džiaugsmo lygtį“ – tai koučingo kursai skirti padėti rasti savo kryptį ir stebėti tobulėjimą; Kimra Lunos „Rocking It With Webinars“, kursai skirti plėsti savo įtaką internete ir kt.

Likite sveiko proto. Itin darbais užsivertusioms moterims įtampą verslininkė pataria palikti jogos salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)