Sostinėje įsikūrusio vegetarų ir veganų užkandinės „Zatar” įkūrėja ir savininkė Rūta Zalieckienė tikina, kad šilti orai iš tiesų pritraukia vis daugiau lankytojų. Prieš pusmetį kartu su Antonu Tarejevu nusprendę atidaryti falafelių užkandinę, verslininkai nesitikėjo tokio populiarumo. „Mes laikėmės principo, kad falafelius reikia restorane ruošti taip, kaip ruošiame namie – lėkštėje maisto turi būti daug, jis privalo būti skanus, šviežias ir sveikas. Panašu, kad tai pasiteisino”, - sakė viena iš maisto įstaigos įkūrėjų.

Anot R. Zalieckienės, šaltuoju sezonu vegetarų ir veganų restoranams iš tiesų sunkiau, mat lietuviai pripratę stiprintis riebiais mėsiškais patiekalais. Žmonių srautas žiemą ir jų restorane buvo žymiai mažesnis, nei iš tiesų sėkminga pradžia praėjusių metų rudenį, kuomet norintiems pavalgyti tekdavo net valandą stovėti didžiulėje eilėje. Šiuo metu žmonių srautas vėl didžiulis – užkandinėje pietų metu vargiai rasi laisvą staliuką.

Nors daugeliui lietuvių falafeliai kol kas dar neištyrinėtas patiekalas, vegetariško maisto užkandinės įkūrėjos teigimu, mūsų tautiečiams falafeliai labai patinka. Iš avinžirnių pagaminti kepsneliai daugeliui primena kotletus, tuo tarpu kiti žavisi su kepsneliais patiekiamu taip pat iš avinžirnių pagamintu humusu.

Kaip gaminami falafeliai žiūrėkite DELFI reportaže:

Mintį įkurti vegetarišką ir veganišką užkandinę abu verslininkai parsivežė iš užsienio. Tiesa, iš visiškai skirtingų pasaulio šalių. „Antonas su savo šeima keliavo po Libaną ir ten ragavo pačius skaniausius falafelius savo gyvenime. Jam kilo mintis, kad šio patiekalo idėją reikėtų pargabenti ir į Lietuvą. Tuo tarpu aš kurį laiką gyvenu Londone bei Dubline, kur falafeliai anokia naujiena. Juos ten nuolat valgydavau ir gamindavau. Tad abu su Antonu susitikę savo žinias ir idėjas apjungėme ir nutarėm, kad kartu falafelių užkandinę įkurti Vilniuje bus drąsiau”, - pačią pradžią prisiminė. R. Zalieckienė.

Nors užsienyje falafeliai yra laikomi gatvės maistu, užkandinės įkūrėjai laikėsi kito principo. „Mes stengėmės falafelius pakelti į kitą lygį ir kad šį tradicinį Artimųjų Rytų patiekalą žmogus galėtų valgyti ramiai, gražioje aplinkoje. Vis dėlto falafelis nėra restoraninis patiekalas, tad ir kainos turi būti prieinamos kiekvienam”, - sakė įkūrėja.

Užkandinėje falafeliai lėkštėje su humusu, daržovėmis, pita (duona) ir dviem padažais kainuoja 4,85 €, falafeliai viso grūdo pitoje su humusu, daržovėmis ir dviem padažais – 3,75 €.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)