„Nežinau, ar dėl reklamos, ar dėl mūsų žiniasklaidos, mes žmonių kiekiu nesiskundžiame net kai lyja. Kai buvo lietingi orai, žiūrim, minutę tik nelyja ir jau stovi prie mūsų. Žmonės eina, ieško, randa mus. Galbūt Palangoje sunkiau neturintiems naujų inovacijų, siūlantiems vis tą patį“, – svarsto šokoladinius kebabus į Lietuvą atvežęs Ernestas Mickus.

Birželio 15-ą dieną atsidariusi „Choco kebab“ pradžioje vertėsi sunkiai, nes jos einant Basanavičiaus gatve nepamatysi, tačiau greit gandas apie ją išplito. Kebabinės įkūrėjas paklaustas, kodėl neatsidarė geriau matomoje vietoje, sako, kito pasirinkimo tiesiog neturėjo.

„Iš tikrųjų vietos labai nesirinkom, ieškojom patalpų, kur galėtumėme įsikurti. Matėme, kad čia nuomojama, tokią galimybę gavome. Pamatę batutų parko viziją ir projektą supratome, kad žmonės čia sėdi, vaikų daug“, – pasakoja E. Mickus.

Jis priduria, kad ši vieta iš tikrųjų gana gera, nepaisant to, kad ji nėra matoma einantiems Basanavičiaus gatve. Kioskelis atidarytas sėdmaišių apsuptyje, žmonės čia ramiai poilsiauja, o šalia ant batutų žaidžia vaikai. Be to, verslininkas pamini, kad liepos 15-ąją bus tikrasis parko atidarymas, kai pradės veikti visos pramogos, tada žmonių turėtų būti dar daugiau.
Ernestas Mickus

Idėją vertino skeptiškai

Šiuo metu E. Mickus gyvena Klaipėdoje ir bene kasdien važiuoja į kurortą darbuotis savo kebabinėje, tačiau prieš tai 5–erius metus jis praleido Italijoje. Būtent iš šios šalies jis ir parvežė šokoladinių kebabų idėją.

„Draugas parodė man šitą idėją, sako, žiūrėk – šokoladiniai kebabai. Iš pradžių pasižiūrėjau skeptiškai, bet jis mane įkalbėjo, kad tai gera idėja. Nuvažiavom į Italiją, pažiūrėjom, paragavom ir sakom, viskas, vežam čia. Taip ir įvyko“, – sako pašnekovas.

Jis atskleidžia, kad jau bendrauja su kitais verslininkais ir pats galvoja apie verslo plėtrą, nes kol kas yra vienintelis Lietuvoje turintis teisę į itališką „Choco kebab“ frančizę, tačiau šiuo metu yra susikoncentravęs į produkto tobulinimą.
Šokoladiniai kebabai Palangoje

„Visi miltai, speciali paruošta tešla yra atvežta iš Italijos. Mes patys nežinome to recepto. Tiesiog gauname kilogramą fasuotos tešlos ir dar 10-ies kilogramų šokolado rutulį. Mums reikia sumaišyti, pateikti, o visa kita yra mūsų receptūra. Viskas priklauso nuo mūsų, kiek dėsime vaisių, kiek dėsime šokolado, kiek dėsime grietinėlės. Mums tik duoda žaliavą, o tik nuo mūsų priklauso, kokią receptūrą darysime.

Mes dedame kivi, braškes, bananus, turime šilauogių, tik, deja, šiandien nesugebėjome jų gauti. Iš vaisių galvojame dėti ananasus. Kiekvieną dieną vežame naujus vaisius, patys bandome, ragaujame, einantiems pro šalį duodame ir paklausiame nuomonės. Žiūrėsime, ką dar sugalvosime. Iš saldžių pabarstų yra saldainiai, „Oreo“, greitu metu turėsim riešutų ir mažų zefyrų. Turim šokoladų užpilų, tyrės. Kiekvienas čia gali rasti savo skonį, maišyti, kiekvieną dieną be galo bandyti vis naują variantą“, – pasakoja E. Mickus.

Kebabas be priedų kainuoja 3,20 Eur, o su priedais – 3,80 Eur. Pašnekovas priduria, kad iš pradžių galvojo meniu pateikti keletą skirtingų variantų, tačiau galų gale nusprendė eiti kitu keliu.
Šokoladiniai kebabai Palangoje

„Nusprendėme viską padėti prieš akis ir leisti patiems išsirinkti. Žmogus mato visą gamybos procesą ir gali pasitikėti, kad čia yra tik švieži produktai. Blynas kepa 40 sekundžių, per tą laiką spėjame supjaustyti vaisius ir sutarkuoti šokoladą. Kadangi darome kebabus estetiškus, stengiamės meniškai smaigstyti šokoladą.

Padaryti visą kebabą užtrunkame maždaug pusantros minutės. Jei skubėtume, galėtume padaryti per minutę. Bet žmonės atostogauja, jie niekur neskuba, jie yra linkę palaukti. O kai viską darome prieš akis, kiekvienas žmogus mato, kaip mes darome, gali pasirinkti, ko nori. Todėl mes neskubame, stengiamės daryti gražiau kiekvienam žmogui, kad tai būtų kaip maža dovanėlė“, – šypteli E. Mickus.
Šokoladiniai kebabai Palangoje

Biurokratija nekankino

Kiek teko investuoti į tokios kebabinės atidarymą E. Mickus atskleisti nepanoro, tačiau užsimena, kad vien nuoma labai brangi. „Bet jei taip seksis toliau, susimokėsim kito mėnesio nuomą“, – juokiasi pašnekovas.

Jis priduria, kad brangu buvo pirkti ir visą frančizės įrangą, o nemažai atsieina ir atsisiųsti patį šokoladą iš Italijos.
Šokoladiniai kebabai Palangoje

„Dar planuojame staliukų zoną, bet jų nespėjame nusipirkti. Realiai padarėme iš paskutinių pinigų, tėvai, pažįstami, giminės, kas galėjo, kas pasitikėjo, tas paskolino“, – sako E. Mickus.

Vis dėlto pašnekovas priduria, kad nesusidūrė su biurokratinėmis kliūtimis, atvirkščiai, Palangoje visos institucijos jam daug padėjo.

„Girdėjau, kad Palangoje labai puola, trukdo jaunimui kurti verslą. Nieko panašaus. Mes atėjome, mus visi maloniai priėmė, paaiškino. Labai noriu pasidžiaugti Palangos miesto Maisto ir veterinarijos tarnyba. Mes buvome visiškai žali, neturėjome rimtesnės verslo patirties, ypač su maisto ruošimu. Ėjome į veterinarijos tarnybą, mums viską papasakojo, nesivargino pakartoti, jeigu kažko nesupratome.

Mokesčių inspekcijoje buvo lygiai taip pat. Iš tikrųjų, labai sklandžiai viskas praėjo. Tikėjomės, kad kažką praleisime, kažko nežinosime. Bet visur, kur ėjome, informaciją gavome, visur maloniai priėmė, niekas neišvarė. Manau, kad Lietuvoje verslą kurti galima, net jei neturi žinių, tau viską papasakos“, – teigia E. Mickus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)