Vaikystės draugų Rolando Žigonio ir Dariaus Kališausko idėja jau virto pirmąja kolekcija, kurią sudaro 5 modeliai. Rankiniai laikrodžiai pasižymi baltišku stiliaus pojūčiu. Kūrėjai žaidžia minimalizmo ribose, tačiau neatsisako nutrūktgalviškų idėjų.

„Kūrėme laikrodžius unikalioms asmenybėms, kurios turi ką pasakyti, yra įdomios,spalvingos ir ambicingos. Todėl pavadinimą „Faust“ įkvėpė J. W. Goethės poema“, – pasakoja R. Žigonis.

Anot kūrėjų, laikrodžių koncepcija ir dizainas sukurti Lietuvoje, tačiau jų viduje „plaka“ japoniški „Miyota“ mechanizmai, kurių elementų tarnavimo laikas – 10 metų. Natūralios odos apyrankėmis rūpinasi tiekėjai iš Europos.

Pranešime teigiama, kad tobulindami savo idėją autoriai daug konsultavosi su gamintojais, gaminančiais laikrodžius žinomiausiems mados prekės ženklams. „Galime didžiuotis pasiekę puikų idėjos ir įgyvendinimo kokybės santykį“,– įsitikinęs D.Kališauskas.

Lietuvos dizainerių sukurtų drabužių ir papuošalų gausu įvairiose parduotuvėse ir butikuose, o laikrodžiai – dar neatrasta mados sritis. Tačiau tai nebuvo vienintelė priežastis, paskatinusi kūrėjus pradėti matuoti laiką.

„Laikrodžių pasaulis traukia savo subtilumu, dizaino galimybėmis ir erdve filosofijai. Tai būdas mąstyti apie laiką ir jame gyvenančias asmenybes“, – dėsto R.Žigonis.

Savitą filosofiją įamžino analoginėse nuotraukose

Bičiuliai nuo vaikystės R.Žigonis ir D.Kališauskas daug kalba apie tarpusavio skirtumus. Pirmasis baigė taikomosios dailės studijas ir dirba vienoje didžiausių šalies reklamos agentūrų. Tuo tarpu D.Kališauskas studijavo Kauno technologijos universitete, domisi įvairiais mechanizmais ir dirba projektų vadovu transporto logistikos įmonėje. Vaikinai teigia, kad skirtingus požiūrius ir patirtis vienija vizija, koks turi būti šiuolaikinis laikrodis. Rolandas kuria laikrodžių dizainą, Darius rūpinasi organizaciniais reikalais.

Daugialypė prekės ženklo prigimtis ir savita filosofija atsispindi ir laikrodžius pristatančiose nuotraukose, kurias sukūrė analoginės fotografijos menininkas Andrius Šidlauskas, kuriantis @nefoto pseudonimu. Pozavo jaunas verslininkas Robertas Ulinskas ir aktorė, dainininkė Aistė Lasytė. „Fotosesijai pasirinkome faustiškas asmenybes“, – apibendrina R.Žigonis.

Pranešime spaudai akcentuojama, kad neįprasti nuotraukų rakursai, išblukusios spalvos, šviesos pliūpsniai, išraiškinga modelių kūno kalba – skiriamieji fotosesijos bruožai, mat @nefoto kuria senais analoginiais fotoaparatais ir pasibaigusio galiojimo juostelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)