Nors už žymių pasaulyje dizainerių kurtų suknelių nuomą galima sumokėti tiek kiek už pusėtinos kokybės suknelę kokioje tinklinėje aprangos parduotuvėje, tai tampa išeitimi rūbų kaupti nemėgstančioms moterims, kurios nemokės pinigų už prabangią ir išskirtinę suknelę, vėliau gulėsiančią spintoje – juk dažnai itin prabangios vakarinės suknelės vilkimos kartą ar kelis metuose.

Milžinišką virtualią rūbų spintą „Rent boutique“ galima rasti internete – joje yra maždaug 1 tūkst. prabangių suknelių ir apie 500 aksesuarų, tačiau tai – dar ne pabaiga. Ši svetainė veikia vos pora mėnesių, taigi ilgainiui nuomojamų daiktų ir dizainerių pasirinkimas turėtų tik plėstis.

Butiko įkūrėja ir vadovė Žaklina Aišparienė sakė, kad pasaulyje garsių dizainerių kurtų suknelių nuomos kainos yra prieinamos – jos siekia apie 10-20 proc. viso nuomojamo rūbo kainos. Norint geriau įsivaizduoti, pigiausia suknelės nuoma kainuoja 27 eurus, o brangiausios – apie 300 eurų.

„Kol kas klientės yra labai patenkintos. Net ir tos, kurios paslaugą vertino skeptiškai, atsiuntė labai teigiamų atsiliepimų. Labiausiai jos džiaugiasi galimybe pritrenkiančiai atrodyti. Aišku, ne mažiau džiaugsmingai jos priima ir komplimentus“, – sakė Ž. Aišparienė ir pridūrė, kad prieš pora mėnesių įkurtas puslapis jau sulaukia 20 nuomų užsakymų per savaitę. Pastebima tendencija, kad paslauga pasinaudojusios klientės ja naudojasi ir toliau.

Dizainerių kūryba – ne tik manekenėms

Ji pasakojo, kad klientams siūlomi dizainerių, populiarių Lietuvoje ar užsienio šalyse, darbai. „Rinkomės ne tik populiariuosius, bet ir nišinius dizainerius, kurie daug mažiau žinomi, taigi šalia Emporio Armani, Love Moschino, Kristi Andress ir kitų garsių vardų puikuojasi pasaulinio garso mados žurnaluose linksniuojami Temperley London, Tadashi Shoji ir kiti.

Klientėmis Ž. Aišparienė laiko šiandienos modernias moteris: „Jos aktyvios, modernios ir linkusios investuoti tik į tai, kas teikia ilgalaikį pasitenkinimą – santykius, gyvenimo būdą, mokslą. Jos mėgsta puoštis, tačiau rūbų pirkimas joms gali atrodyti bevertis pinigų švaistymas. Neskirstome šių moterų pagal amžių. Jos tuo ir žavi, kad visada nori atrodyti išskirtinės“.

Paklausta, kokių dydžių suknelių galima rasti internetinėje nuomos platformoje, jos savininkė sakė, kad dydžiai svyruoja nuo 34 iki 44, tačiau čia esą tikrai nenubrėžiama riba. „Dizainerių rūbai yra tokie, kurių negalima persiuvinėti – trumpinti, ilginti ar platinti. Norėdami pasiūlyti savo klientėms įvairių dydžių ir skirtingiems figūrų tipams pritaikytų rūbų, siekiame ne tik plėsti dizainerių įvairovę, bet ir užsakyti jų kurtų didesnių dydžių rūbų“, – pasakojo Ž. Aišparienė.

Verslininkė tvirtino, kad dydžių tikrai daugės: žaviai atrodyti nori visos moterys. Ji išdavė paslaptį, kad su kai kuriais dizaineriais jau dabar deramasi, kad jie nuomos portalui specialiai pristatytų didesnių rūbų kolekcijas.

Visu nuomojamų suknelių spektru rūpinasi vienas specialistas, kurio darbo galima ir pavydėti: jis parenka sukneles žvelgdamas į garsiausių mados namų katalogus, mados žurnalus, taip pat – keliauja į mados pristatymus visame pasaulyje.

Pirmajame verslo plėtros etape numatyta į jį investuoti 300 tūkst. eurų, kurių 70 proc. verslininkė planuoja paskirti garderobui įsigyti.

„Rent boutique“

Bijoti dėl rūbų nereikia

Užsisakius suknelę, kurjeriai ją atveža į biurą arba namus klientei per vieną dieną arba priklausomai nuo pasirinktos datos. Kai jau suknelė panaudota, reikia išsikviesti kurjerį ir supakuotą atiduoti.

„Per šiuos pirmus du mėnesius mūsų paslauga naudojosi labai tvarkingos moterys, taigi jokių didelių pakenkimų suknelėms nebuvo. Turime garderobo priežiūros specialistą, kuris šiuo metu kaip tik ieško pačių geriausių valyklų ir rūbų restauracijos salonų, galinčių pasiūlyti pačias geriausias paslaugas. Aišku, prie menkų defektų pataisymo jis dirba ir pats“, – pasakojo verslo įkūrėja.

Nuomojantis mokamas simbolinis draudimo mokestis leidžia nerūpestingai linksmintis.„G alvojame, kad pasitaiko labai gražių, tačiau labai gležnų rūbų, kuriuos dėvint kartais nutinka nelaimių – normalu, kad net labiausiai saugantis galima įplėšti šilkinę ar organzos detalę, pamesti keletą karoliukų.“

Idėja kilo patyrus rūbų nuomos džiaugsmą

Paklausta apie verslo įkūrimą, Ž. Aišparienė pasakojo, kad mintis Lietuvoje įkurti „Rent boutique“ kilo, kai ji nukeliavo į Jungtinę Karalystę verslo reikalais ir netikėtai buvo pakviesta į vakarėlį, kuriame reikėjo kokteilinės suknelės.

„Pamenu, kad tai buvo taip netikėta ir taip skubu, kad jau nebuvo laiko pasirūpinti suknele. Aišku, būčiau žinojusi iš anksto, būčiau pasiėmusi iš namų, tačiau teko skubėti, taigi pasinaudojau ten veikusia internetine nuomos paslauga“, – tvirtino moteris.

Ji buvo taip sužavėta, kad net grįžusi apie tai pasakojo draugėms, klausė, ar joms to reikėtų, ir galiausiai pradėjo kurti verslo idėją. Pasidomėjusi paslauga ir jos teikiama nauda, apsvarsčiusi šiuolaikinės moters gyvenimo būdą ir vertybes, ji nusprendė, kad tai – ateitis ir kad šios paslaugos neišvengiamai reikia Lietuvoje.

„Mano nuomone, ši paslauga yra labai tikslinga dėl dabartinių vartotojų pokyčių. Dabartinės kartos jau neakcentuoja daiktų turėjimo, jos siekia dalintis ir kuo mažiau apsikrauti, nes gyvena gana dinamišką gyvenimą. Be to, norint rengtis pagal naujausias mados tendencijas, reikėtų kasmet prisipirkti naujų rūbų, kurie daug kainuoja. Siekiant sutaupyti, retai nešiojamus ir itin puošnius rūbus galima išsinuomoti,“ – sakė Ž. Aišparienė ir pridūrė, kad lietuviai jau yra įpratę, kad galima naudotis vestuvinių suknelių nuomos salonais. Jos nuomone, ši suknelių nuomos erdvė yra kiek panaši, tik joje nuomojami rūbai nėra tie, kuriais galima puoštis dažnai ir įvairiomis progomis. Pagrindinis skirtumas tas, kad vystydami „Rent boutique“ idėją, siūlomas paprastas ir daug laiko bei pinigų sąnaudų nereikalaujantis būdas, kaip atrodyti stilingai šiandienos moterims, kurių dienotvarkė pilna įvairių renginių: teatras, koncertai, klubas, konferencijos, seminarai.

„Reikia pripažinti, kad kartais būna tokių progų ir tokių suknelių, kurios apsivelkamos tik kelis kartus. Nuoma – puiki išeitis siekiančioms įvairovės ir nenorinčioms išmesti didelių pinigų veltui“, – pasakojo moteris. Paklausta, kokioms progoms skirtų suknelių galima rasti, ji atsakė, kad dizainerių rūbai ir aksesuarai yra skirti pačioms įvairiausioms progoms: ir vakarienėms, ir pokyliams bei pobūviams ar draugų susitikimams – visada, kai norisi pasipuošti.

Du mėnesius veikiančios parduotuvės šeimininkė tvirtina tikinti sukurto nuomos portalo sėkme ir pati nuolat naudojasi paslauga, kad patikrintų jų kokybę, o gal ir atrastų būdų, kaip naudojimąsi paslauga padaryti dar komfortiškesne ir patrauklesne. Jos nuomone, reikia tik šiek tiek drąsos, smalsumo ir noro pakeisti kai kuriuos senus įpročius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)