Asortimentas įvairus, o kainos tendencingai kyla

Didžioji dalis mugėje kalbintų prekeivių neslėpė, jog kainas kasmet tenka didinti, tačiau priežastys skirtingos. Vieni teigia, jog kainos keitėsi tik po euro įvedimo, kiti, jog palaipsniui brangsta absoliučiai viskas, todėl normalu, kad ir Kaziuko mugėje prekes šiemet siūlo brangiau.

Stabiliausia – riestainių kaina – jau kelerius metus vienetą galima įsigyti maždaug už 30 euro centų. Puošniųjų meduolių kainos svyruoja nuo 1 iki 2,5 euro.

Mėsa prekiaujantys vaikinai teigė, kad paklausiausia prekė sūdyti ir karšto rūkymo lašiniai – 5,7 Eur. Šonkaulių kaina svyruoja nuo 5 iki 7 Eur, rūkytos dešros po 8 Eur. Anot vaikinų, kainas tenka didinti, nes brangsta žalia mėsa, darbuotojams tenka mokėti didesnius atlyginimus, tačiau pirkėjų trūkumu nesiskundžia.

Tradicinį medinį šaukštą galite įsigyti nuo 1,5 iki 5 Eur, riešutų gliaudyklę už 1,5 Eur.

Rūkytu sūriu prekiaujantis Virginijus Vitkevičius teigė, kad kainų nekeičia jau daug metų. „Prie lito jos buvo vienodos kaip ir dabar, turiu net nufotografavęs“, – kainų kitimą komentavo prekeivis. Rūkytus sūrius (apie 0,5 kg svorio) jis parduoda už 2,5–5 Eur.

Praėjusiais metais karšio kilogramą buvo galima įsigyti už 5–8 eurus. Šiemet vieno karšio kaina svyruoja nuo 4 iki 10 Eur, atsižvelgiant į dydį. Karšto ir šalto rūkymo skumbrė – 3 Eur, 2016 m. kaina buvo panaši – 3–5 eurai už kilogramą. Kepalą namuose gamintos duonos įsigysite už 5 Eur.

Verbą galite įsigyti įvairiomis kainomis. Pigiausios vos 1,5 Eur, didesnės po 6–8 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)