JAV stebima neįprasta tendencija: kas lemia restoranų sėkmę

 (1)
Kaip skelbiama naujausioje Nacionalinės JAV restoranų asociacijos ataskaitoje, moterų ir mažumų valdomų restoranų ypač stiprus ūgtelėjimas buvo stebimas nuo 2007 iki 2012 net 48 valstijose Amerikoje.
© DELFI / Orestas Gurevičius

Moterų valdomos restoranų įmonės per šį penkerių metų laikotarpį augo trigubai greičiau nei visa restoranų industrija, skelbia smallbiztrends.com. Skaičiuojama, kad per šį periodą moterims priklausančių restoranų apyvarta augo net 40 proc., kai per tą patį laikotarpį bendras restoranų verslas JAV augo tik 12 proc.

Misisipėje greičiausias verslo augimas fiksuotas net 95 proc. moterų valdomų restoranų. Per tą patį laikotarpį Delavere plėtėsi 86 proc. moterų valdomų restoranų, Nevadoje - 73 proc., o Arizonoje fiksuotas 71 proc. augimas.

Anot ataskaitos, daugiausiai moterims priklausančių restoranų yra Džordžijos valstijoje. Čia dailiosios lyties atstovės valdo net 44 proc. maitinimo įstaigų, tuo tarpu Misisipėje moterims priklauso 43 proc. restoranų, Teksase - 42 proc., Alabamoje - 41 proc. ir Luzianoje - 40 proc.

„Moterims restoranų augimo ir įvairovės srityje tenka pagrindinis vaidmuo visoje viešojo maitinimo industrijoje. Šiame versle vadovių ir savininkių moterų yra daugiau nei bet kurioje kitoje srityje“, – teigė Nacionalinės JAV restoranų asociacijos prezidentas ir generalinis direktorius Dawn Sweeney.

Kaip rašoma restoranų asociacijos išplatintoje ataskaitoje, 61 proc. suaugusių moterų kuriuo nors savo gyvenimo periodu yra dirbusios restorane, o moterims priklausantys restoranai auga sparčiau nei kiti.

Kitoje tos pačios organizacijos ataskaitoje skelbiama, kad pastaraisiais metais sparčiai augo ir mažumų valdomi restoranai. Nuo 2007 iki 2012 gerokai išaugo ir nemažos dalies ispanų valdomų restoranų apyvarta, ji šoktelėjo net 51 proc. Tuo tarpu afroamerikiečiams priklausantys restoranai augo 49 proc.

Restoranų industrija JAV suteikia galimybę įsidarbinti bet kokios srities atstovams. Be to, pastebima, kad viešojo maitinimo sritis palanki sfera pradėti ir vystyti savo verslą. Kaip rašo smallbiztrends.com, 8 iš 10 restoranų savininkų pirmasis darbas buvo restorane, pačiose žemiausiose pareigose.

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Kiekvienas gali būti didelis

Devyniolikmetis entuziastas kuria vieną projektą po kito: svarbu nebijoti rizikuoti (3)

Deividui Ščurui – vos devyniolika metų, tačiau jis jau spėjo įgyvendinti ne vieną projektą, o jaunuolio ateities tikslai ambicingi – jis sieks tapti geriausiu IT specialistu Lietuvoje.

Prasta vasara smogė ne tik Palangos verslininkams (57)

Lietinga vasara problemų pridarė ne tik nuomojantiems kambarius pajūryje. Paslaugas kaimo turizmo ir kempingų sektoriuose taip pat skundžiasi, kad blogi orai kirto per apyvartas, o ne kurie tikina, jog sodybos vasaros pradžioje išvis stovėjo tuščios.

Atkirto besistebintiems vestuvių fotografų kainomis: už kokybę teks sumokėti ir 2 tūkst. eurų (443)

Artėjančios vestuvės daugumai tampa galvos skausmu: reikia galvoti ne tik apie tai, kokioje bažnyčioje sumainyti aukso žiedus, bet ir kaip tilpti į suplanuotą biudžetą.

Moterį sėkmė aplankė atsisakius uždarbio: daug kas gąsdino, kad šis sprendimas neprotingas (30)

Stebuklų nereikia toli ieškoti. Garliavoje, greta Kauno, veikiančiame „Fėjų slėnyje“, įkurtame lėlininkės, rašytojos Editos Lei, juos atranda ir maži, ir dideli. Iš noro pakeisti gyvenimą gimęs projektas kūrėjai atnešė ne vieną džiaugsmo akimirką, jomis kaunietė dalijasi ir su kitais.

Susižavėję Estija daro klaidą: Lietuvoje galimybės net geresnės (86)

Konkurencija turizmo versle itin didelė, tačiau vietą čia atranda ir nedidelės kompanijos. Vis dėlto 15-a metų veikiančios kelionių agentūros vadovas sako, kad vis dažniau pagalvoja veiklą perkelti į Estiją, kur sąlygos smulkiam verslui, anot jo, kur kas palankesnės. Vis dėlto mokesčių ekspertas šį mitą išsklaido.