Moterų valdomos restoranų įmonės per šį penkerių metų laikotarpį augo trigubai greičiau nei visa restoranų industrija, skelbia smallbiztrends.com. Skaičiuojama, kad per šį periodą moterims priklausančių restoranų apyvarta augo net 40 proc., kai per tą patį laikotarpį bendras restoranų verslas JAV augo tik 12 proc.

Misisipėje greičiausias verslo augimas fiksuotas net 95 proc. moterų valdomų restoranų. Per tą patį laikotarpį Delavere plėtėsi 86 proc. moterų valdomų restoranų, Nevadoje - 73 proc., o Arizonoje fiksuotas 71 proc. augimas.

Anot ataskaitos, daugiausiai moterims priklausančių restoranų yra Džordžijos valstijoje. Čia dailiosios lyties atstovės valdo net 44 proc. maitinimo įstaigų, tuo tarpu Misisipėje moterims priklauso 43 proc. restoranų, Teksase - 42 proc., Alabamoje - 41 proc. ir Luzianoje - 40 proc.

„Moterims restoranų augimo ir įvairovės srityje tenka pagrindinis vaidmuo visoje viešojo maitinimo industrijoje. Šiame versle vadovių ir savininkių moterų yra daugiau nei bet kurioje kitoje srityje“, – teigė Nacionalinės JAV restoranų asociacijos prezidentas ir generalinis direktorius Dawn Sweeney.

Kaip rašoma restoranų asociacijos išplatintoje ataskaitoje, 61 proc. suaugusių moterų kuriuo nors savo gyvenimo periodu yra dirbusios restorane, o moterims priklausantys restoranai auga sparčiau nei kiti.

Kitoje tos pačios organizacijos ataskaitoje skelbiama, kad pastaraisiais metais sparčiai augo ir mažumų valdomi restoranai. Nuo 2007 iki 2012 gerokai išaugo ir nemažos dalies ispanų valdomų restoranų apyvarta, ji šoktelėjo net 51 proc. Tuo tarpu afroamerikiečiams priklausantys restoranai augo 49 proc.

Restoranų industrija JAV suteikia galimybę įsidarbinti bet kokios srities atstovams. Be to, pastebima, kad viešojo maitinimo sritis palanki sfera pradėti ir vystyti savo verslą. Kaip rašo smallbiztrends.com, 8 iš 10 restoranų savininkų pirmasis darbas buvo restorane, pačiose žemiausiose pareigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)