Nominacijoje „Už tarptautinę patirtį Lietuvos įmonėms“ laureatu tapo JAV gimęs ir augęs verslo konsultacijų bendrovės „OneWindow“ bendraįkūrėjas Darius Vaškelis, rašoma pranešime spaudai.

Anot šią nominaciją parėmusios advokatų kontoros „Cobalt“ vadovaujančio partnerio Lietuvoje dr. Irmanto Norkaus, „Globalios Lietuvos apdovanojimų“ nominantai ne tik sėkmingi savo sričių ekspertai, gyvenantys JAV, Malaizijoje ir Izraelyje ir kituose pasaulio kraštuose, bet dar ir aktyvūs patarėjai lietuviškam verslui, siekiančiam prasibrauti į pasaulines rinkas.

Mažos rinkos privalumai

Laureatu tapęs Darius Vaškelis yra vienas iš tų, kurie savo profesiniais kontaktais ir konkrečiais praktiniais patarimais ne vienam lietuviškam startuoliui pagelbėjo patekti į JAV rinką. Verslininkas yra aktyviai įsitraukęs į „Global Lithuanian Leaders“ (GLL) veiklą, yra programos „Patarėjai verslui“ dalyvis, nuolat palaikantis nenutrūkstamą ryšį su Lietuva.

Darius Vaškelis kalbėdamas apie lietuvišką verslą pasauliniame kontekste sako, kad lietuviškas verslas įdomus dėl savo išraiškos unikalumo, naujų idėjų bandymo, savotiško eksperimento.
„Tai „prabanga“, kuria lietuviškas verslas gali naudotis dėl išskirtinių mažos rinkos sąlygų, kur galimybės verslui suklestėti yra daug didesnės nei JAV“, – sako Darius Vaškelis.

Anot JAV gyvenančio verslininko, lietuviškam verslui dažniausiai užtenka paprasčiausiai gero administravimo ir puikaus, paklausaus naujo produkto. Tuo tarpu kitų rinkos dalyvių konkurencija santykinai nedidelė.

„Tokiomis sąlygomis suformuotos naujos idėjos, ar sukurti nauji produktai, tampa didžiule paskata pažvelgti į man gerai žinomus dalykus kitu kampu ir daug ko išmokti. Dar daugiau, šios priežastys ypač išryškina Lietuvos verslo išskirtinumą ir galimybes“, – apie motyvaciją pagelbėti lietuviškam verslui atviravo p. Vaškelis.

Darius Vaškelis ir  prezidentė Dalia Grybauskaitė

Apdovanojimai – gera proga padėkoti ir įvertinti šių profesionalų indėlį

Verslo teisės paslaugas teikiančios advokatų kontoros vadovaujantis partneris dr. Irmantas Norkus sako, kad šiandien tiek advokatų, tiek kitų profesinių paslaugų teikėjų pagrindinis vaidmuo – būti verslo patarėju, kuriuo pasitikima.

„Todėl užsienio lietuvių profesionalų indėlis ir jų pagalba verslui yra labai svarbi. Tik dalindamiesi sėkminga patirtimi, kontaktais aktyviai įsitraukę ir susitelkę, siūlydami idėjas ar jas palaikydami, kaip pažangiausi visų sričių profesionalai, atversime Lietuvos verslui naujas perspektyvas, sukursime daug žadančias perspektyvias galimybes, kuriančias aukštą pridėtinę vertę. Taip kartu kursime globalią, sėkmingą ir stiprią Lietuvą“, – sako I. Norkus.

„Globalios Lietuvos apdovanojimai“ yra vieninteliai apdovanojimai, kurie įvertina daugiau nei milijono užsienyje gyvenančių lietuvių ir su Lietuva susijusių asmenų indėlį, konkrečius darbus kuriant pasauliniu mastu sėkmingą ir pripažintą Lietuvą.

„Globalios Lietuvos apdovanojimus“ organizuoja tarptautinių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“, telkiantis išeivijos atstovus Lietuvos vardui garsinti, ekonominiam ir visuomeniniam šalies potencialui stiprinti bei globalioms galimybėms Lietuvai kurti. Apdovanojimus globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jie pagerbia verslo, mokslo bei kultūros srityse gerai žinomas inovatyvias asmenybes savo idėjomis garsinančias Lietuvos vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)