Jei organizuojant pasisėdėjimus namuose pritrūko idėjų kuo pavaišinti svečius, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen atsiųstame pranešime spaudai rekomenduoja išbandyti gardžius, o kas puikiausia, greitai ir be didelių pastangų paruošiamus gėrimus.

Pasimėgaukite citrusinių vaisių ir obuolių kokteiliu, išbandykite karamele kvepiantį spanguolių gėrimą, o jei norite šiek tiek aštresnio skonio, būtinai išmėginkite imbiero ir braškių gėrimą.

Karštas citrusų ir obuolių kokteilis

Citrusiniai vaisiai labiau siejasi su karštomis vasaros dienomis ir gaivinančiais gėrimais, vis tik, pagardinus citrusinių vaisių ir obuolių sultis gvazdikėliais bei cinamonu, galite pasigaminti ir karštą gėrimą. Maisto ekspertė pasakoja, kad karštus sulčių kokteilius pasigaminti itin lengva, o smagiausia, kad kiekvieną kartą galite eksperimentuoti ir derinti įvairias, vis kitas jūsų mėgstamas sultis.

„Į ąsotį supilkite 1 l nesaldintų obuolių sulčių, 250 ml ananasų sulčių ir 250 ml apelsinų sulčių. Atskirame dubenyje sumaišykite 30 g rudojo cukraus, 1 arbatinį šaukštelį trinto cinamono ir žiupsnelį trintų gvazdikėlių. Mišinį bei sultis supilkite į puodą ir kelias minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Gėrimą patiekite dar šiltą“, – sako Aistė Rasmussen.

Šventėmis kvepiantis spanguolių gėrimas

Spanguolės, o tiksliau iš jų gaminamas kisielius – tradicinis Šventų Kūčių patiekalas. Tačiau, kol dar laukiame artėjančių švenčių, patariame išbandyti karštą spanguolių gėrimą. Aistė Rasmussen pasakoja, kad šis gėrimas itin gaivus, jaučiamas ne pernelyg rūgštus spanguolių skonis bei cinamono ir vanilės aromatas.

„Į didelį puodą supilkite 1 l spanguolių sulčių, įdėkite 1 cinamono lazdelę bei 1 vanilės lazdelę, taip pat įberkite keletą gvazdikėlių ir virkite ant nedidelės ugnies. Kol gėrimas lengvai verda, pasiruoškite karamelines spanguoles. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus vandens, žiupsnelį cinamono, 40 g šaldytų spanguolių ir apie 30 g cukraus, tuomet, nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol visiškai išgaruos vanduo, o spanguolės pasidengs karamelės mase. Pasiruoštą gėrimą supilkite į puodelius, o ant viršaus užberkite karamelizuotų spanguolių“, – receptu dalinasi IKI kulinarė.

Sušildantis aštraus imbiero ir saldžių braškių gėrimas

Imbieras, gana dažnas arbatos su medumi palydovas, kurio dažniausias griebiamasi suskaudus gerklei ar tiesiog norint sušilti. Kaip pasakoja IKI maisto ekspertė, dauguma mėgstančių imbierą, neišnaudoja visų jo galimybių – derinant imbierą su įvairiais priedais, galima atrasti visiškai netikėtų skonių. Šį kartą siūlome išbandyti karamelizuotus imbierus, kurie puikiai pagardins greitai paruošiamą braškių gėrimą.

„Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus agavos sirupo, kelis šaukštus medaus ir suberkite apie 20 g nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero. Keptuvę įkaitinkite ir nuolat maišydami, karamelizuokite imbierą, tuomet leiskite jam atvėsti ir sustingti. Į didelį puodą supilkite 1 l raudonųjų greipfrutų sulčių, suberkite 500 g šaldytų braškių, karamelizuotus imbierus bei pagardinkite gėrimą mėtų ir čiobrelių lapeliais. Puodą su gėrimu užvirkite ir supilstę į puodelius – patiekite dar karštą“, – sako maisto ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)