Pagrindiniu šventiniu akcentu neabejotinai taps išskirtinė, Lietuvoje dar nematyta miesto Kalėdų eglė, rašoma Palangos miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Palangos gatvės jau padabintos šventinėmis dekoracijomis, tad gruodžio 3-ąją, kuomet kurorte bus įžiebta miesto eglė, kurorte nušvis įspūdingas skaičius kalėdinių lempučių, ir Palanga pavirs Kalėdų šviesos miestu.

„Kiekvienais metais dedame daug pastangų, kad tiek šventinio laikotarpio kultūriniai renginiai, tiek ir kurorto kalėdinė puošyba ne tik sukurtų kalėdinę dvasią mieste, bet ir nustebintų Palangos gyventojus ir svečius. Todėl, be jau matytų šviečiančių elementų, kaskart kurortui puošti pasirenkami ir išskirtiniai, kituose šalies miestuose dar nematyti kalėdiniai akcentai, o miesto gyventojai ir svečiai pakviečiami į visai šeimai skirtus šventinius renginius“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Šiemet kurorto gatves padabino šventinės eglių šakelių ir gintarą primenančių kalėdinių žaislų dekoracijos, įspūdingai atrodančios net ir šviesiuoju paros metu, rašoma pranešime. Šventiškai netrukus pasidabins ir viešosios kurorto erdvės: be kitų miesto puošmenų, J. Basanavičiaus gatvę nušvies Kalėdų eglių alėja, išskirtinę nuotaiką kurti padės ir muzikinis miesto fontanas, žiemos laikotarpiu pasidabinsiantis ne vandens čiurkšlių šokiu, o šviečiančiomis „vandens srovėmis“.

Gruodžio 3 d., šeštadienį, kalėdinėmis spalvomis bei maždaug 20 tūkst. šviesos diodo švieselių nušvis miesto eglė. Dvylikos metrų aukščio, išskirtinės formos bei puošybos žaliaskarė centrinėje Palangos aikštėje montuoti bus pradėta po savaitės. Montavimo darbai užtruks keletą dienų.

„Tokios eglės, kokia jau netrukus papuoš Palangą, Lietuva dar nematė – savo forma ji primins žaliaskares, kokias piešia dauguma vaikų“, – pripažino kurortą puošiančios bendrovės „Adam Decolight“ direktorius Nerijus Chmieliauskas.

Kurorto eglę padabins ir netradiciniai puošybos elementai, kurie ne tik puoš pagrindinį Kalėdų simbolį, bet ir pakvies į trumpą ekskursiją po sniego patalu užklotą Palangą – eglės dekoracijas papuoštos keliasdešimčia žiemiško kurorto nuotraukų.

„Tad apėjus aplink Palangos eglę bus galima matyti ne tik Kalėdų medį, bet ir susipažinti su žymiausiomis kurorto vietomis ir pasigrožėti, kaip jos atrodo žiemą. Juo labiau kad net ir apsilankę Palangoje žiemą, kurorto svečiai ne visada turi galimybę išvysti sniegą bei apsnigtus gražiausius Palangos objektus“, – kalbėjo N. Chmieliauskas.

Jau tapo tradicija, kad Palangos Kalėdų eglė miesto gyventojus ir svečius žavi ne tik savo išvaizda, bet ir „muzikiniu šokiu“ – nustatytomis valandomis ji, skambant muzikai, užburs savo kalėdiniu šviesos šokiu.

Gruodžio 3 d. šventinio renginio metu įžiebus Palangos eglę, didžiausias šalies kurortas pakvies į visą mėnesį truksiančius renginių ciklo „Kalėdų šviesos miestas“ renginius, skirtus visai šeimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)