Skambant ovacijoms Vilniaus žaliaskarė buvo įžiebta penktadienį 21.15, Vilniaus merui Remigijui Šimašiui nuspaudus eglutės įžiebimo mygtuką. Vilniaus Katedros aikštė buvo sausakimša, joje į eglutės įžiebimo šventę susirinko apie 3 tūkst. žmonių.

Šios eglutės ypatumas – masyvūs, suapvalinti langeliai, kurie simbolizuoja žmogaus sąsają su pasauliu, ribą tarp asmeninio ir išorinio pasaulio. Tai kartu ir namų simbolis, atskiriantis sakralią, individualią ir uždarą erdvę nuo išorinio pasaulio ir jame tykančių pavojų.

Kauno eglutė įžiebta šeštadienio vakarą rotušės aikštėje. Šiemet laikinosios sostinės eglutė suformuota iš pusšimčio mažesnių eglučių. Kaunas atsigręžė į praeitį ir menininkė Jolanta Šmidtienė sukūrė vintažinę eglutę, o istoriją papildė ir naujausios technologijos. Eglės papuošimai buvo sukurti pagal muziejinius, stiklinius eksponatus. Kai kurių burbulų skersmuo siekia vieną metrą.

Vienas iš išskirtinumų – šių metų Kauno eglutė išmani. Tai pirmoji Kalėdų eglutė Lietuvoje prijungta prie interneto. Kalėdinės eglutės interneto svetainėje www.kaunoeglute.lt bus automatiškai talpinamos svečių nuotraukos. Svetainėje taip pat bus galima realiu laiku stebėti, kurie išmanieji eglutės žaisliukai tuo metu juda.

Kauno eglutės DELFI rengiamuose rinkimuose triumfuoja jau šešerius metus iš eilės, tačiau socialiniuose tinkluose verdančiose diskusijose pasigirsta kalbų, kad Vilnius šiemet gali nurungti Kauną. DELFI nekantriai lauks ir kitų didžiųjų miestų eglių įžiebimo švenčių, o kol kas siūlome sudalyvauti apklausoje, kuri – Vilniaus ar Kauno eglutė jums atrodo gražesnė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2428)