Ji bus įžiebta lapkričio 27 d. 21 val. Tuomet prasidėjusi šventė truks iki 22:30 val. Tądien mieste suspindės ir gatvių papuošimai.

Pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento laikinosios Kultūros skyriaus vedėjos Jovitos Cibulskytės, eglės įžiebimui rengiamas koncertas, kurio metu bus galima pasiklausyti ne tik dainų, bet ir pasakų.

Kalėdiniu laikotarpiu Katedros aikštėje tradiciškai įsikurs ir Kalėdų miestelis. Tuo metu Rotušės aikštėje veiks labdaros mugė. Taip pat čia išvysime meninę šviesos instaliaciją – eglutės formos labirintą, kuriam sukurti buvo panaudota daugiau nei kilometras šviečiančios juostos. Labirinto viduje lauks interaktyvios atrakcijos visai šeimai.

„Sostinė ruošia siurprizą ir nustebins vilniečius ir viso pasaulio bendruomenę labai išskirtiniu edukaciniu projektu. Vilniaus eglutė suvienys bendruomenes ir kartas. Į šį projektą įsitraukė ir „Savanorių centras“.

Lapkričio mėnesį – kartu su pagrindinės Vilniaus eglės įžiebimu ir Kalėdų miestelio atidarymu Katedros aikštėje ir pasitinkant artėjančius bibliotekų metus – startuoja naujas unikalus projektas „Pasaka Kalėdų eglutėje“. Kasdien nuo lapkričio 28 d. iki gruodžio 27 d. (kas pusvalandį 11.30 – 20.30 val.) Katedros aikštėje, pačioje sostinės širdyje, pagrindinėje miesto eglėje veiks įrengtas tikras pasakų namelis. Jame bus skaitomos pasakos ir literatūrinių kūrinių vaikams ir jaunimui ištraukos, jų galės ateiti pasiklausyti iš anksto užsiregistravusios ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir moksleivių grupės, o esant laisvoms vietoms skaitymo seansų galės pasiklausyti ir visi norintys. Čia galėsite prisiminti ne tik vaikystės pasakų herojus, bet ir kartu jaukiai praleisti laiką su šeima ir draugais, pajusti tikrą Kalėdų dvasią!“, – papildomomis detalėmis su DELFI dalijosi savivaldybės atstovai.

Vyks gražiausios eglės rinkimai

Kaip rašė DELFI, Kaune kalėdinė eglė bus įžiebta lapkričio 28 d. 19:30 val., Palangoje – gruodžio 5 dieną 19 val., Trakuose – gruodžio 4 dieną 20 val., Birštone – gruodžio 5 dieną 17 val., Šiauliuose – gruodžio 5 dieną 16 val., Panevėžyje – gruodžio 4 dieną 18 val.

Primename, kad kaip ir kasmet eglučių nuotraukų DELFI lauks paštu arba feisbuke. Tradiciškai bus rengiami gražiausios eglės rinkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)