„Vilniuje Grinčas netikėtai pavogė Kalėdas. Maždaug taip pasijutau supratusi, kad dar nė nesibaigus metams Katedroje neliko nei kalėdinio miestelio, nei 3D pasakos. Baisiausia, kad šiais metais šventės ir taip pralėkė žaibo greičiu. Maniau jau po viso maratono imsiu ir atsipūsiu, apeisiu kalėdinį miestelį, išgersiu puodelį karšto vyno ir pasižiūrėsiu naująją pasaką. Bet štai tau akibrokštas“, – piktinosi vilnietė Jurga.

Laukia kiti miestai

Organizatoriai informuoja, kad nuo penktadienio 22.00 val. iki gruodžio 31 d. 14 val. laikinai nebus galima prieiti prie pat Kalėdų eglutės Katedros aikštėje, nes vyks Kalėdų miestelio demontavimo darbai.

Primename, kad šventinė 3D projekcijų pasaka „Sofijos žvaigždėlapis“ ant katedros sienos buvo rodoma nuo Kalėdų iki gruodžio 29 d.

„Ne vieni draugai dar ketino savo artimuosius iš kitų miestų ir miestelių į sostinės centrą pasikviesti jau po Naujųjų. Bet Vilnius nutarė, kad šventinės nuotaikos pakaks – čia yra, čia jau, žiūrėk, nespėjai net mirktelti ir nėra. Belieka važiuoti į Kauną, kur šventinis miestelis dar veikia, arba laukt kitų Kalėdų. Gal kitos truks, kaip pridera, iki Trijų Karalių“, – ironiškai kalbėjo Jurga.

Kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose kalėdinės mugės prie pagrindinių eglių veiks ilgiau. Kalėdinis Kauno miestelis lankytojų lauks iki 2017 m. sausio 6 d., šventinė Klaipėdos mugė – iki 2017 m. sausio 7 d.

Naujieną prilygino nuotekoms Neryje

Vilniaus miesto savivaldybės feisbuko paskyroje internautai taip pat piktinasi, kad kalėdinis miestelis Katedros aikštėje išardomas per anksti.

„Tai gal ir eglę reikia nurinkti tada, kad nesudegtų? Kaip būtų faina sausio 1 d. susitikt su draugais, nueit prie eglės karšto šokolado ar karšto vyno, o dabar...“, – rašė viena feisbuko vartotoja.

„Gal dar galima pratęst? Visgi gražiausia eglė, atvyks žmonės pažiūrėt. Be kaimelio mažiau žavesio“, – siūlė kitas internautas.

Kai kurie sprendimą uždaryti kalėdinį miestelį vadino keistu ar tiesiog kvailu, o vienas feisbuko vartotojas tokią žinią sulygino su neseniai Vilniuje įvykusia ekologine nelaime. „Trenkėt tokiu sprendimu kaip nuotekos Neryje“, – rašė jis.

Remiasi užsienio pavyzdžiu

Tuo tarpu projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis tikina, kad organizatorių skundai dėl per anksti uždaromo kalėdinio miestelio nepasiekė.

„Mes tikrai negirdėjome jokių pasipiktinimų. Kalėdiniu miesteliu buvo galima džiaugtis visą mėnesį. Be to, kiekvienais metais kalėdinis miestelis demontuojamas tik pasibaigus 3D kalėdinei pasakai, maždaug gruodžio 28–29 dienomis.

Tokia yra Europos šalių tradicija – uždaryti kalėdinius miesteliu iškart po Kalėdų arba dar iki jų. Kai kur, pavyzdžiui, Skandinavijos šalyse kalėdinės mugės veikia tik iki gruodžio 22–23 d., kaimyninėje Lenkijoje ar Vokietijoje, kur gilios tradicijos, kalėdiniai miesteliai išardomi gruodžio 22–26 d.“, – pavyzdžius pateikia P. Jurgutis.

Anot jo, nors kalėdinio miestelio nebėra, vilniečiai ir miesto svečiai vis tiek gali grožėtis pagrindine mieste egle, o prie jos ištuštėjusioje Katedros aikštėje vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pasitikti Naujuosius.

„Katedros aikštėje prie eglutės galima pasivaikščioti ir taip, nebūtina, kad veiktų kalėdinė mugė. Kitas dalykas – prieš kelerius metus buvo bandyta ilgėliau, iki sausio 7 d., kalėdinį miestelį palikti Rotušės aikštėje, bet tai nepasiteisino, nes žmonių srautai ir susidomėjimas po Kalėdų tikrai pradeda blėsti“, – teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (531)