Jau septintą kartą surengta mugė „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda" tampa puikia proga varėniškiams ir Varėnos krašto svečiams įsigyti autentiškų rankų darbo dovanų artėjančioms šventėms.

Kiekvieną iš 45 renginio dalyvių asmeniškai pasveikinęs Varėnos rajono meras Algis Kašėta apie valandą užtruko, kol apėjo visus tautodailininkų ir amatininkų stalus, bet užtat prisipirko visą krūvą jų dirbinių nuo vilnonių kojinių iki naminės duonos.

Įžiebiant svarbiausią rajono Kalėdų eglę aikštėje prie savivaldybės, merkiant įkyriam lietui, koncertavo Varėnos moksleivių kūrybos centro vokalinė grupė, vaikų pramoginės dainos choras „Bruknelė“, merginų grupė „HIT“ ir dainininkė Milda Miknevičiūtė.

Nuo prekybos centro „Maxima“ pastato lynais nusileidęs Kalėdų senelis išdalino vaikams visą maišą saldainių, o tada, drauge su rajono meru įžiebė pagrindinę rajono eglę. Šventę užbaigė dangų virš Varėnos nušvietę fejerverkai, kurių šį kartą išties nepagailėta.

Varėna nepasidavė didžiųjų miestų madai kurti įmantrias konstrukcijas ir pasistatė aikštėje tikrą vešlų medį. Jau antrus metus iš eilės gražuolę eglę rajono savivaldybei iš savo miško padovanoja Andriūnų kaimo gyventojai Rima ir Juozas Seiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)