Aišku, turbūt galime nuspėti kiekvieno iš šių filmų siužetą, tačiau pradžiuginti savo akis gražiais šventiniais vaizdais, o širdis – demonstruojama meile ir gerumu, verta kiekvienam. Be to, šie filmai puikiai tiks bet kokio amžiaus žiūrovui.

1. Tegyvuoja meilė / Love Actually (2003)

Richardo Curtiso kūrinys apie meilę ir jos sukurtą chaosą. Tai 8 skirtingų meilės istorijų rinkinys, kurių herojai netikėtai sutinka vieni kitus, o po to netikėtai atitolsta, kol likimas vėl juos suveda. Veiksmas vyksta likus kelioms savaitėms iki Kalėdų, kuomet įmanomi patys nuostabiausi stebuklai.

2. Svajonių traukinys / The Polar Express (2004)

Roberto Zemeckio filmas apie visų vaikų svajonių traukinio kelionę į Šiaurės ašigalį pas Kalėdų senelį. Ši animacinė juosta tikrai sužavės ne tik mažuosius šeimos narius, bet ir suaugusius. Verta paminėti ir legendinį aktorių Tomą Hanksą, kuris šiame filme įkūnija net šešis skirtingus vaidmenis.

3. Kalėdų pasaka / A Christmas Story (1983)

Bobo Clarko žvilgsnis į 40 metų Kalėdas. Tai nuoširdus ir įtraukiantis filmas apie pamirštą tikrąją švenčių prasmę ir devynmečio Ralfo atkaklumą svajonių dovanos „Red Rider BB“ žaislinio šautuvo gavimą. Tėvai tokios dovanos mažam berniukui pirkti nenori, tačiau jis nesutinka pasiduoti ir išbando ko gero visas įmanomas priemones savo tikslui pasiekti.

4. Kalėdų giesmė / A Christmas Carol (2009)

Topinis Roberto Zemeckio kūrybos vaisius, pasakojantis apie seną niurzgalių ir šykštuolį Ebenyzerį Skrudžą, gyvenantį be meilės. Jo niekas nebedžiugina ir nebestebina, o savo pyktį jis išlieja nuolat varinėdamas savo ištikimą tarną. Neapsikentę tokio senolio gyvenimo trys Kalėdų dvasios jį pasikviečia į nepakartojamą kelionę. Jos metu Skrudžui yra parodomos jo praeities klaidos, dabarties gyvenimo tiesa ir pavojai, kas nutiks, jei jis ir toliau bus blogas žmogus.

5. Kalėdų karštinė / Jingle All the Way (1996)

Briano Levanto filmas apie stipruolio Arnoldo Schwarzeneggerio, kuris šiame filme įkūnija mylintį tėtį, vargus ieškant svajonių žaislo. Mažasis Džeimis svajoja apie nepaprastą lėlę „Turbo žmogų“, nenugalimą didvyrį, tačiau dėl didelio šio žaislo populiarumo rasti jį Kalėdų išvakarėse – nepaprastai sunku. Visame mieste liko tik vienas „Turbo žmogus“, dėl kurio susirungia du mylintys tėčiai.

6. Kvaišų šeimynėlė švenčia Kalėdas / Christmas Vacation (1989)

Legendinis ir vienas iš linksmiausių visų laikų Kalėdų filmų, kurtas Jeremiaho S. Chechiko. Iš kitų filmų apie Kvaišų šeimynėlę puikiai pažįstamas šeimos galva tituluojamas Klarkas nutarė įgyvendinti šeimos svajonę – sutikti Kalėdas pagal visas tradicijas. Deja, jo planams nebuvo lemta virsi realybe. Jo šeimai tradicinės Kalėdos tapo pragaru, sukeliančiu daug juoko šį filmą žiūrintiems.

7. Kalėdų Senelis / The Santa Clause (1994)

Johno Pasquino filmas apie išsiskyrusio tėčio Skoto pastangas savo sūnui Čarliui surengti pačias geriausias ir įsimintiniausias Kalėdas. Jie kartu laukia Kalėdų senelio, kuris it tyčia nubilda tiesiai ant jų namo stogo ir miršta. Užsimetęs senelio kailinius, įsėdęs į jo roges Skotas drauge su sūneliu apkeliauja viso miesto vaikus, išdalina dovanas ir...sugrįžta į Šiaurės ašigalį. Čia jis sužino, kad nuo šiol jis turės būti Kalėdų Seneliu.

8. Blogasis Santa / Bad Santa (2003)
Kiek kitoks, kriminalinio atspalvio Terrio Zwigoffo filmas parodantis netipinį požiūrį į šventinį šurmulį ir kalėdinės nuotaikos laukimą. Vilis kiekvienų metų pabaigoje nenoromis pasipuošia raudonu kostiumu ir kepure, užsimaukšlina baltų plaukų peruką, prisiklijuoja barzdą ir ūsus. Visa tai gyvenimo prasmės niekaip nerandantis vyrukas daro vien tik tam, kad turėtų progą užsidirbti krūvą pinigų ir ramiai laukti kitų šv. Kalėdų. Vilis yra nepataisomas alkoholikas, nepraustaburnis keikūnas, prasirūkęs smirdalius ir analinio sekso maniakas. Jo generalinis vadybininkas liliputas Markusas, kuris vaidina Kalėdų senelio Elfą, nekenčia tokio nevykusio partnerio, bet neturi kitokios išeities. Dviejų gyvenimu nusivylusių vyrukų nuotykiai puikiausiai atskleidžiami šiame filme.

9. Gremlinai / Gremlins (1984)

Fantastinis Joe Dantės režisuotas filmas, kurio sukurtus herojus norėjo turėti kiekvienas vaikas. Filme yra ir juodosios komedijos bei siaubo elementų. Vienišas vaikas labai norėjo turėti draugišką augintinį, tad tėvai padovanojo jam žavų švelnų gyvūnėlį. Jie net neįsivaizdavo, kad šis egzotiškas sutvėrimas viso miesto gyvenimą pavers košmaru. Tarp žmonių ir Gremlinų užverda kova, kuo ji baigsis? Sužinosite žiūrėdami šį filmą.

10. Tas nuostabus gyvenimas / It's a Wonderful Life (1946)

Franko Capros prieš daugiau nei 50 metų sukurtas filmas, kurio siužetas aktualus iki šiol. Ši romantinė drama karts nuo karto vis pavadinama klasikinio kino šedevru. Džordžas – Bedfordo miestelyje gerbiamas pilietis, visą gyvenimą svajojęs apie keliones ir tolimus kraštus. Deja, netikėtai mirus tėvui, Džordžas, gyvenime padaręs daug gerų darbų, yra priverstas perimti verslą ir imtis jam vadovauti. Dirbdamas nemėgstamą darbą vyras vis dažniau jaučiasi nelaimingas ir prislėgtas. Tad jis nusprendžia nusižudyti. Tuomet savo kelyje jaunas vyras sutinka Angelą Sargą, atsiųstą į Žemę tam, kad išgelbėtų vyrą nuo savižudybės. Geranoriškas ir mielas, tačiau nepatyręs ir dar sparnų neužsitarnavęs Angelas privalo išgelbėti vyrą nuo beprotiško poelgio, tad vienintelė į galvą šovusi mintis – parodyti Džordžui pasaulį, kuriame jis neegzistuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)