Gramadas, Brazilija – Šviesiosios Kalėdos
2013 m. lapkričio 1 d. – 2014 m. sausio 12 d.

Tik brazilai geba sukurti šitokį ekstravagantiškumą, tad jei įmanoma, nepraleiskite progos pamatyti jų Šviesiųjų Kalėdų. Kaip rašoma interneto svetainėje, „tai bus prašmatniausias kalėdinis renginys pasaulyje“. Tiesiog neįmanoma su tuo nesutikti. Šventės organizatorių tikslas – atskleisti Kalėdų grožį ir magiją, tad kiekvienas papuošimas kelia susižavėjimą.

Prie Joaquina Rita Bier ežero atviroje erdvėje bus demonstruojama opera „Nativitaten“. Solistams pritars 100 atlikėjų choras. Solistai dainuos keltuose ir gondolose, ant vandens mirgės liepsnelės, tarp žiūrovų švies lazeriai, aplink ežerą trykš fontanai, o pabaigoje dangų nutvieks įspūdingi fejerverkai. 

Kitas reginys – ant didžiulių vandens ekranų rodoma pasaulio sukūrimo istorija, Jėzaus gimimas, jo darbai „Natalis“. Vandens projekcijų plotas – iki 200 kvadratinių metrų, jos bus sinchronizuotos su garso efektais ir fejerverkais. Taip pat vyks dviejų dalių renginys – Didysis Kalėdų paradas. Pirmoje dalyje bus pasakojama apie kūdikėlio Jėzaus gimimą, paskui – puota, simbolizuojanti Kalėdų dvasią ir susiburti kviečiančią šventę. Prieš Švento Petro bažnyčios kasdien bus įžiebiama kalėdinė eglutė, bus įrengta Spragtuko gatvė su didžiuliais žaislais, lėlėmis ir elniais, taip pat bus pastatytas Kalėdinis kaimelis.

Ghajnsielem, Malta – Ghajnsielem Beatliejus
2013 m. gruodžio 14 d. – 2014 m. sausio 4 d.

Kelionė į mažą salą Viduržemio jūroje bus tarsi kelionė laiku atgal – čia jūsų laukia autentiškiausia kalėdinė puošmena – Ghajnsielem Beatliejus. Čia įrengtas senovinis kaimelis įamžina pirmąsias Kalėdas. 150 aktorių suteiks lankytojams dieną ir naktį pajusti senų laikų dvasią – su arklių traukiamomis girnomis, piemenimis ir pora, padovanojusia pasauliui ypatingą kūdikį. Kaimelyje tiek įdomybių, kad prie įėjimo lankytojai gaus žemėlapį.

Šis renginys – nesiekiantis pelno, įėjimas laisvas. Tiesiog pasistatykite automobilį prie Cirkewwa terminalo ir eikite prie prakartėlės nuo Mgarr uosto. Arba pasistatykite mašiną Għajnsielem centre ir keliaukite prie įėjimo. Abu variantai nenuvils.

San Chosė, Kalifornija (JAV) – Kalėdų parkas
2013 m. lapkričio 29 d. – 2014 m. sausio 1 d.

San Chosė vyks dar vienas nemokamas renginys – Kalėdinė fantazija, sutraukianti apie 500 000 žmonių. Dviejų akrų teritorijoje – 40 kalėdinių parodų, šimtai papuoštų eglių ir nesuskaičiuojamas kiekis lempučių. Pasivaikščiokite Saldainių pievele, sugalvokite norą prie Saldainių puodynės ar papusryčiaukite su Kalėdų seneliu. Skanūs valgiai, linksmos pramogos, žaidimai, vakariniai pasirodymai padarys jūsų apsilankymą Kalėdų parke nepamirštamą.

Pramogos ir šventiniai renginiai truks visą mėnesį. Na o Kalėdų senelio namelyje bus galima priglausti katę ir šunį ir padovanoti šiems gyvūnėliams naujus namus. Gamtos alėjoje žmonės bus skatinami nepamiršti planetos, kurioje gyvename.

Japonija, Tokijas – Kalėdinių fantazijų Disneilandas
2013 m. lapkričio 7 d. – 2013 m. gruodžio 25 d.

Niekas neįgyvendina fantazijų geriau negu Disneilandas ir per šių metų šventes Tokijo Disneilando parkas nebus išimtis. Šis teminis parkas siūlo lankytojams pačių įvairiausių programų „Disney Kalėdų senio gyvenvietės“ tema, kurios sužavės netgi didžiausius paniurėlius. Kiekvieną dieną galima šokti pagal šventines „Dreamlights“ lemputes ir kalėdinių varpelių žvangėjimą, dėl kurių peliukas Mikis ir visi jo Disney draugai persirengė spindinčiais kostiumais. Šie platformų paradai veda tiesiai į Kalėdų senio žaislų fabriką, kuriame Disney komanda padeda Šv. Mikalojui ruošti kalėdines dovanas. Kai visos linksmybės jus nuvargins, dieną galima užbaigti kerinčiu spalvotos pirotechnikos šou „Happiness On High“.

Sesnokas, Naujasis Pietų Velsas, Australija – Įspūdingos Kalėdų lemputės
2013 m. lapkričio 15 d. – 2014 m. sausio 26 d.

Ar kada nors pagalvojote, kaip atrodytų 1,5 mln. kalėdinių lempučių? Taip, tikrai – 1 mln.! Jums reikėtų apsilankyti „Hunter Valley Gardens“ soduose Naujajame Pietų Velse ir savo akimis pamatyti kalėdinių lempučių instaliacijas „Christmas Lights Spectacular“. Šiais metais čia spindi ketvirtadaliu milijono lempučių daugiau negu pernai ir lankytojai 8 ha užimančiuose soduose gali rasti daugybę įvairių žėrinčių ir skambančių dekoracijų, taip pat išgirsti atlikėjų dainas, kalėdines giesmes ir lankytojų susižavėjimo šūksnius prie keturių didžiulių kalėdinių eglių. Parkas yra atviras kiekvieną dieną nuo 19 val. 30 min. iki 22 val., išskyrus gruodžio 25-ąją.

Medeljinas, Kolumbija – „Medeljino šviesos“ („Alumbrado Navideno“)
2013 m. gruodžio 7 d. – pirmosios dvi 2014 metų sausio savaitės

Amžinojo pavasario mieste vyksta „Alumbrado Navideno“ – kasmetinis Kalėdų projektas, kurio metu visas miestas pasidabina galybe šviečiančių girliandų. Jeigu manėte, kad 1,5 mln. lempučių atrodo įspūdingai, šis Kolumbijos miestas nustebins jus dar labiau. Girliandomis išpuoštas visas miestas, pradedant gatvėmis ir baigiant parkais, bet didžiausia ekspozicija įrengta prie Medeljino upės. Daugiau kaip 2 km upės krantų, augmenijos ir vandens puošia šviečiantys motyvai, kuriuos sukūrė kaimyninės bendruomenės. Vietos gyventojai šias dekoracijas kuria kelis mėnesius. Kiekvienais metais jos būna skirtingos ir unikalios. Šventinę atmosferą visą mėnesį padeda palaikyti daugiau kaip 500 skirtingų veiklų, 80 kalėdinių renginių, gatvės artistai bei prekybininkai, pardavinėjantys visko po truputį, įskaitant „įvairiausių rūšių ir skonių“ gėrimus.

Makatis, Filipinai – Šviesų ir garsų šou
2013 m. lapkričio 16 d. – 2013 metų gruodžio 30 d.

Nuo lapkričio vidurio iki pat Naujųjų metų nuo 18 val. iki 21 val. verta pasivaikščioti Ajalos trikampio parke, kur vyksta Kalėdų šou, nepanašus į nieką kita pasaulyje. Šis ramus kampelis pačiame betono džiunglių viduryje transformuojasi į mišką šviesų, vaizduojančių katedrą iš varveklių ar vaivorykštės spalvų nutviekstą meteoritų lietų. Šviesos kūrinius lydi instrumentiniai kalėdinių giesmių popuri ir šiuolaikiniai hitai. Juos papildo šviesos blyksniai ir lazerių projekcijos. Tuo tarpu mirganti Kalėdų eglė stebi tiek vaikų, tiek suaugusiųjų džiaugsmą. Palikti šį parką be šypsenos veide neįmanoma.

Vilnius, Lietuva – Stebuklingos Kalėdos
2013 m. lapkričio 30 d. – 2014 m. sausio 6 d.

Kalėdų laikotarpiu Lietuvos sostinė nutvieksta subtilių baltos ir aukso spalvos žibintų ir lempučių, šviečiančių palei centrines miesto gatves ir ant pastatų fasadų Rotušės aikštėje. Katedros aikštėje pastatyta Vilniaus miesto kalėdinė eglė, pripažinta gražiausia ir didžiausia visose Baltijos šalyse. Vis dėlto, tai nėra aukščiausia kalėdinė eglė Lietuvoje. Kasmet dangų nutvieskus šventiniams fejerverkams įžiebiamos girliandos ant 326,4 metro aukščio Vilniaus televizijos bokšto. Girliandos, kurių bendras ilgis siekia beveik dešimt kilometrų, suformuoja vieną svarbiausių, neskaitant paties Kalėdų senelio, šio laikotarpio simbolių – kalėdinę eglę.

Kalbant apie Kalėdų senelį, šios šventės neįsivaizduojamos nei be jo, nei be jo elfų. Būtent jie vairuoja kalėdinį traukinuką, vežiojantį Vilniaus gyventojus ir jo svečius po pačias žaviausias miesto vietas. O kai jau būsite apžiūrėję aplinką, grįžkite į Katedros aikštę pasižiūrėti 3D vaizdo ir garso projekcijos „Rojaus garsai“, kuri pademonstruos Vilniaus istoriją kartu su kvapą gniaužiančiais folkloro elementais, sezoninėmis temomis ir šiuolaikiniais motyvais.

Čia jūsų laukia Kalėdinė mugė, ledo čiuožykla ir Tarptautinė labdaros mugė. „Stebuklingos Kalėdos“ išties vertos savo vardo.

Nakitošas, Luizianos valstija (JAV) – Kalėdų festivalis
2013 metų gruodžio 7 d.

Atvykite į Nakitošo nacionalinį istorinį parką ir pažvejokite prie Cane River ežero su specialiais masalais, kaip tai moka daryti tik vietiniai vaikinai ir merginos. Visą dieną trunkantis renginys prasideda rafinuotai – Ponios Kalėdienės paradu. Juk damoms pirmenybė. Po oficialios atidarymo ceremonijos visų lauks meno, amatų ir maisto pardavėjai, kurie galės patenkinti visų lankytojų skrandžius, akis ir širdis.

Vidurdienį visus pakvies Kalėdų senelio paradas, po kurio gyvai pasirodys dvi Luizianos superžvaigždės – Lainey Wilson ir Frankas Fosteris. Festivalį užbaigs fejerverkai virš ežero, viliosiantys jus sugrįžti čia ir per ateinančias Kalėdas.

Londonas, Anglija (Jungtinė Karalystė) – Kovent Gardeno Kalėdos
2013 m. lapkričio 6 d. – gruodžio 22 d.

Paskutinė, bet ne prasčiausia vieta, kur kviečiame kalėdiniu laikotarpiu – tradicinės Kalėdų šventės Kovent Gardene. Rytus galite praleisti apsipirkdami garsiajame Kovernt Gardeno turguje, kurio pastatas išpuošiamas tūkstančiais girliandų, o viduje pakabinami „didesni už patį gyvenimą“ šventiniai žaisliukai. Čia esančioje aikštėje galėsite pasigrožėti milžiniška daugiau nei aštuoniolikos metrų aukščio Kalėdų eglute ir vieninteliu tokiu topiaru – keturių su puse metro aukščio šiaurės elniu.

Kovent Gardene jūs kiekvieną šeštadienį galite pamatyti ir gyvus elnius, kuriuos mažieji gali pašerti ir paglostyti. Gerai žinomas teatras „Look Left Look Right“ pristato kalėdinį pantomimos spektaklį „Once Upon A Time“, o mažuosius ypač džiugina milžiniškas sniego kamuolys iš „Lego“ kaladėlių.
Tad tapkite Kalėdų stebuklo liudininkais Jungtinėje Karalystėje jau šį gruodį.

Vis dėlto, nesvarbu kaip nuspręsite praleisti šias Kalėdas – žavėsitės ryškiai apšviestomis gatvėmis ar pirksite dovanas turguje – gruodis turi ką pasiūlyti visiems žmonėms, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties, tautybės ar kultūros. Taigi, pasiimkite savo šeimą į kelionę arba žavėkitės tais stebuklais, kuriuos gali pasiūlyti jūsų pačių miestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)