Dvylikos metrų aukščio eglė sudaryta iš metalinio karkaso, dengto dirbtinėmis eglišakėmis. Šiemet žaliaskarei suteikta Kalėdų senio išvaizda – eglę puošia šio personažo veidas, kepurė, barzda, rankos ir dovanų maišas. Išskirtiniai puošybos elementai kurorto eglei suteikia netikėtą, tačiau kaip niekad puikiai Kalėdų nuotaiką atspindinčią formą.

Kaip ir praėjusiais metais, Palangos eglė – muzikuojanti – kiekvieną savaitgalį nuo 17 val. iki 20 val. ji „gros“ populiariausias pasaulio kalėdines melodijas bei pagal muziką „šoks“ mirksėdama lemputėmis. Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio, grojaraštis kasdien bus atnaujinamas, kad kiekvieną kartą, atėję prie miesto eglės, palangiškiai ir kurorto svečiai išgirstų vis kitokias melodijas.

Šeštadienio vakarą susirinkusiuosius į Kalėdų eglės įžiebimo šventę linksmino žaismingas ir ne tik vaikų, bet ir jų tėvų pamėgtas kolektyvas „Tele Bim Bam“. Dar daugiau šventinės nuotaikos į centrinę miesto aikštę įnešė pagrindinis šios šventės kaltininkas – į Palangą atvykęs Kalėdų senis.

Įžiebdama miesto eglę, šeštadienį Palanga pradėjo tradicinį festivalį „Kalėdų šviesos miestas“, visą mėnesį šventiniais renginiais džiuginsiantį tiek palangiškius, tiek ir miesto svečius.

Pasak Palangos savivaldybės pranešimo, išskirtinis dėmesys, kaip ir kasmet, skiriamas šventiniam Palangos apšvietimui – kurorto gatves, aikštes bei skverus jau papuošė unikalūs, šalyje dar nematyti šviečiantys kalėdiniai akcentai. Jie visu grožiu nušvito šeštadienį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją