„Besiruošdami Naujųjų metų sutikimui gyventojai neretai paštu siunčia šiai šventei skirtą atributiką – fejerverkus, bengališkąsias ugneles ir kitus įvairius pirotechnikos gaminius. Norime priminti, kad tokio turinio pašto siuntas griežtai draudžiama siųsti, nes nuo trinties transportavimo metu ir galimų kitų išorinių veiksnių pirotechnikos gaminiai gali sprogti, sukeldami rimtą pavojų tiek mūsų darbuotojo, tiek siuntos gavėjo sveikatai“, – teigė LP EXPRESS kurjerių ir siuntų savitarnos terminalų veiklą vykdančios Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post“ direktorius Juozas Buitkus.

„Lietuvos pašto“ pranešime spaudai teigiama, kad pagal tarptautinius reikalavimus pašto siuntose yra draudžiama siųsti visas sprogstamąsias, degiąsias, radioaktyviąsias, toksines, oksiduojančias ir kitas pavojingas medžiagas, ginklus. Monetas, banknotus ar bet kokius pareikštinius vertybinius popierius, kelionės čekius, auksą arba sidabrą, brangakmenius, juvelyrinius papuošalus ir kitus vertingus daiktus galima siųsti tik įvertintose (apdraustose) siuntose ir tik į tas šalis, kuriose leidžiama tokius daiktus įvežti.

Dažniausiai pašto siuntose aptinkami draudžiami daiktai

Pašto siuntos, kuriose aptinkama draudžiamų siųsti daiktų yra sulaikomos ir grąžinamos siuntėjams arba konfiskuojamos įstatymų nustatyta tvarka. Tarp dažniausiai aviacinio saugumo pareigūnų sulaikomų pašto siuntų su draudžiamais siųsti daiktais – oro pagalvės, aerozoliai, degieji skysčiai ir spiritiniai gėrimai, ličio baterijos, kurios siunčiamos išimtos iš elektroninio įrenginio, šoviniai.

Daugiau informacijos apie draudžiamus siųsti daiktus ir kitus pašto siuntoms taikomus ribojimus galima rasti internetiniame Lietuvos pašto tinklalapyje. Pažymėtina, kad kiekviena užsienio šalis gali taikyti ir papildomus apribojimus pašto siuntoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)