Ne pelno siekiančios organizacijos vadovas Paulius Skruibis pasakojo, kad ilgąjį savaitgalį sulaukta daugiau skambučių.

„Ką tik kalbėjau su bent penkiais žmonėmis, kurie budėjo šventiniu laikotarpiu. Dalindamiesi dar šviežia patirtimi jie sakė, kad problemos, dėl kurių buvo kreiptasi, praktiškai nesiskyrė nuo įprastų dienų. Sulaukėme kiek daugiau skambučių, tačiau išvadų iš to daryti negalime. Padidėjimas be aiškių priežasčių buvo ir kovą bei liepą“, - sakė P. Skruibis.

Jo skaičiavimais, buvo kiek daugiau skambučių iš žmonių, kurie jautėsi vieniši.

„Visi žinome, kad šventės ne tik džiaugsmas, bet dažnai ir nemažai streso: kaip viską suspėti, kaip išrinkti geras dovanas ir t. t. Šventės taip pat neapsaugo nuo įvairių gyvenimo įvykių: konfliktų, netekčių, įvairių kitų krizių. Per šventes neišnyksta ir depresija ar kiti sunkumai“, - sakė organizacijos, kurios savanoriai prie telefonų budi kiaurą parą, vadovas.

P. Skruibis pasakojo, kad šventinės dienos nėra populiariausios budėjimui. Tai nėra metas, kai lengva palikti savo šeimas ir naktį praleisti su telefonu.

„Kartais būna burtų traukimas, tačiau yra ir tokių savanorių, kurie sąmoningai renkasi budėti šiomis dienomis, suvokdami savo misiją ir pagalbos kitam svarbą“, - savanoriais didžiavosi „Jaunimo linijos“ vadovas.

Praėjusiais metais per Kalėdas dirbusi Agata pasakojo, kad savanorystė šventiniu laikotarpiu nėra tokia sudėtinga, kaip kad atrodo iš pirmo žvilgsnio.

„Kalėdinis budėjimas buvo kitoks, nes visur jautėsi Kalėdų nuotaika. Mano nusiteikimas taip pat buvo šventinis, jaučiau aplink gerą nuotaiką, ėjau su mintimi jog ši Kalėdų diena bus tikrai prasminga. Prisimenu, kad buvo skambučių su sveikinimais švenčių proga. Tačiau kiti žmonės dalinosi savo vienišumu, pasakojo apie tai, kaip sunku vieniems būti per Kalėdas. Vienas toks skambinantysis, išpasakojęs daugybę slegiančių dalykų, pradėjo dėkoti, kad turėjo galimybę pasipasakoti – iš žmogaus kalbos ir nuotaikos jautėsi, kad pasidalinęs savo vienatve jis tikrai pasijuto geriau“, - pasakojo savanorė.

Turintys problemų ar tiesiog norintys atvirai pasikalbėti žmonės kviečiami bet kuriuo paros metu skambinti nemokamu numeriu 8 800 28888 arba rašyti  www.jaunimolinija.lt/laiskai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)