Pasidaryk pats: kvepiančios žvakės, kurias norisi tiesiog suvalgyti

 (5)
Jau dairotės kalėdinių dovanų? Dar galite pasigaminti jas patys! Maloniai praleisite laiką ir artimieji džiaugsis šiltomis rankų darbo dovanomis.
© DELFI / Karolina Pansevič

Idėjas siūlo elektroninės parduotuvės ellmuilas.lt direktorė Liudmila Urbonaitė.

Pasidaryk pats: kvepiančios žvakės, kurias norisi tiesiog suvalgyti
© Asm. arch. nuotr.

Sojų vaškas - natūralus produktas, neskleidžia degėsių kvapo, tinka alergiškiems žmonėms ir žvakės iš jo dega vos ne dvigubai ilgiau nei parafininės.

Žvakė pyragėlis

Pasidaryk pats: kvepiančios žvakės, kurias norisi tiesiog suvalgyti
© DELFI / Karolina Pansevič

1 žvakei reikės:

Sojų vaškas CB135 - apie 100 g
Sojų vaškas PB - apie 80 g
Dagtis - CSN 22
Spanguolių, apelsinų ir cinamono kvapusis aliejus 10 ml
Žvakių dažai – autunum orange 1 traškutis
Krištolinės spalvos blizgutis
Stiklinis indas 200 ml

1. Paruoškite indą, jis turi būti gerai išvalytas.

2. Ištirpdykite CB-135 vašką vandens vonelėje.

3. Dagčio apačią įmerkite į ištirpusį vašką ir pritvirtinkite prie indelio, svarbu, kad dagtis būtų indo centre.

4. Traškutį įdėkite į vašką ir gerai maišykite kol traškutis ištirps.

5. Palaukite, kol vaškas atvės iki 60 laipsnių, supilkite kvapųjį aliejų 5 ml (jeigu įpilsite kvapųjį aliejų į karštesnį vašką, dalis kvapo išgaruos ir žvakė mažiau kvepės), viską gerai sumaišykite ir supilti į indelį. Prilaikykite dagtį, kad jis būtų centre (galima su pieštukais). Palaukite, kol žvakė sustings.

6. Ištirpdykite PB vašką, palaukite, kol vaškas atvės iki 60 laipsnių, supilkite kvapųjį aliejų 5 ml (jeigu įpilsite kvapųjį aliejų į karštesnį vašką, dalis kvapo išgaruos ir žvakė mažiau kvepės), palaukite, kol vaškas pradės stingti ir jį nuolat plakite (kaip grietinėlę), kol vaškas pradės laikyti formą, tai gali šiek tiek užtrukti. Su šaukštu ant žvakės viršaus dėkite vaško grietinėlę ir formuokite pagal savo skonį.

7. Viršų apibarstykite krištoliniais blizgučiais.

8. Prieš deginant žvakes apkirpkite dagtį, jo turi likti 0.5 cm.

Žvakė su skylutėmis

Pasidaryk pats: kvepiančios žvakės, kurias norisi tiesiog suvalgyti
© DELFI / Karolina Pansevič

1 žvakei reikės:

Jeigu žvakę darote pieno pakelyje - Sojų vaško CB135 reikės apie 200 g

Jeigu darote aliumininėje formoje - Sojų vaškas PB - apie 400 g
Dagtis – ECO8
Vanilinės kvapo aliejus 10 ml
Žvakių dažai – ceriste, gold, burgundy po 1 traškutį
Aliumininė forma
Pieno pakelis

1. Pieno pakelyje padarykite skylutę ir įdėkite dagtį, iš kitos pusės palikite dagčio 2 cm ir užlipdykite plastilinu.

2. Sutraiškykite ledukus ir įberkite į pakelį, kad užimtų pusę tūrio.

3. Ištirpdykite CB-135 vašką karšto vandens vonelėje.

4. Traškutį įdėkite į vašką ir gerai maišykite, kol ištirps.

5. Palaukite, kol vaškas atvės iki 60 laipsnių, supilkite kvapųjį aliejų 5 ml (jeigu įpilsite kvapųjį aliejų į karštesnį vašką, dalis kvapo išgaruos ir žvakė mažiau kvepės), viską gerai sumaišykite ir pilkite į pakelį. Virš ledukų vaškas turi būti mažiausiai 2-3 cm. Prilaikykite dagtį centre (galima su pieštukais). Palaukite, kol žvakė sustings.

6. Pastatykite indą ir į jį pilkite iš pakelio vandenį. Išimkite žvakę, leiskite jai išdžiūti.

Žvakė aliumininėje formoje

Pasidaryk pats: kvepiančios žvakės, kurias norisi tiesiog suvalgyti
© DELFI / Karolina Pansevič

1. Į formą įdėkite dagtį, iš kitos pusės palikite dagčio 2 cm ir užlipdyti plastilinu.

2. Sutraiškykite ledukus ir įberti į pakelį, kad užimtų pusę tūrio.

3. Ištirpdykite PB vašką vandens vonelėje.

4. Traškutį įdėkite į vašką ir gerai maišykite, kol ištirps.

5. Palaukite, kol vaškas atvės iki 60 laipsnių, supilkite kvapųjį aliejų 7-10 ml (jeigu įpilsite kvapųjį aliejų į karštesnį vašką, dalis kvapo išgaruos ir žvakė mažiau kvepės), viską gerai sumaišykite ir pilkite į formą. Virš ledukų vaškas turi būti mažiausiai 2-3 cm. Prilaikykite dagtį centre (galima su pieštukais). Palaukite, kol žvakė sustings.

6. Kai vaškas sustings, pastatykite indą ir į jį pilkite iš formos vandenį. Išimkite žvakę, leiskite jai išdžiūti.

Prieš deginant žvakes, apkirpkite dagtį, jo turi likti 0.5 cm.

Gražiai supakuokite žvakutes.

Pasidaryk pats: kvepiančios žvakės, kurias norisi tiesiog suvalgyti
© DELFI / Karolina Pansevič

Linkime gražių ateinančių švenčių!

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją