Pakviestas įžiebti miesto eglę, kurorto meras Šarūnas Vaitkus pasidžiaugė, kad artėjančios gražiausios metų šventės visus praturtina gerumu, rašoma Palangos miesto savivaldybės pranešime spaudai.

„Mylėkite vienas kitą. Ir ačiū, kad mylite Palangą“, – susirinkusiesiems centrinėje Palangos aikštėje sakė meras.

Į eglės įžiebimo renginį gausiai susirinkusius kurorto gyventojus ir svečius dainomis džiugino Paulina Skrabytė ir grupė „Lūžis“, Palangos kamerinis choras, ugnies šou ir, žinoma, Kalėdų senis, kuris kelionei į kurortą šįkart pasirinko ne roges, o dviratį.

Šeštadienį palangiškiai sulaukė ir pirmosios kalėdinės dovanos – Palangos miesto savivaldybė artėjančių švenčių proga padovanojo nuotaikingą grupės „Tele bim-bam“ koncertą, į Koncertų salę priviliojusį itin gausų būrį klausytojų.

Originalios formos, ne tik šventinėmis lemputėmis, bet ir žiemiškos Palangos vaizdais padabintos žaliaskarės įžiebimo šventė tapo įžanga į visą mėnesį truksiančių kalėdinių renginių ciklą. Vienas iš artimiausių – sekmadienį duris atversiantis Kalėdų senio namelis. Įžiebęs Palangos miesto eglę, Kalėdų senis išvyko į savo laikinuosius namus Birutės parke, kur jį galės apsilankyti visi norintys. Kalėdų senio namų durys bus atviros kiekvieną savaitgalį iki Kalėdų, o čia apsilankę mažieji galės ne tik pramogauti, bet ir pabendrauti bei nusifotografuoti su pačiu Kalėdų seniu.

Be kitų renginių, laukiantieji švenčių kviečiami į Dovanų meistrų užsiėmimus, parodas, labdaros renginius. Gausu visą gruodį Palangoje ir koncertų, kurie skambės įvairiose kurorto erdvėse: Koncertų salėje, Kurhauze, viloje „Anapilis“, Gintaro muziejuje, viešojoje bibliotekoje, miesto bažnyčioje ir kitur.

Kad pateisintų Kalėdų šviesos miesto vardą, palangiškiai pasistengė ne tik planuodami šventinius renginius – kaip ir kasmet, išskirtinis dėmesys skirtas kalėdiniam kurorto apšvietimui.

„Palanga yra kurortas, į kurį sutikti gražiausių metų švenčių atvyksta svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, ir kasmet atvykstančiųjų daugėja. Toks pramogautojų dėmesys mus, palangiškius, labai džiugina, o kartu ir įpareigoja, todėl kasmet vietos gyventojus ir svečius siekiame nustebinti tiek originalia miesto egle, tiek ir naujais kalėdiniais miesto puošybos elementais. Pasiūlydami savo svečiams tai, tai, ko jie dar nėra matę, kartu ir atsidėkojame jiems už meilę Palangai“, – sakė meras Š. Vaitkus.

Palangos vardas yra neatsiejamas nuo gintaro, todėl renkantis kalėdines dekoracijas dėmesys buvo skirtas ne tik ornamentikai, bet ir spalvinei gamai – šventiniam kurorto papuošimui pasirinktos gintaro spalvos dekoracijos. Tad šiais metais kurortas kviečia švęsti gintarines Kalėdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)