Renginio kviestinis svečias – projekto globėjas, prezidentas Valdas Adamkus – tars sveikinimo žodį ir simboliškai atidarys renginį, įpildamas pirmąjį samtį sriubos. Akciją organizuoja Maltos ordino ambasada, Maltos ordino pagalbos tarnyba ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizijas (LRT).

„Kasmet vaišintis sriuba ir padėti aukomis skurstantiems, vienišiems senoliams tampa tradicija, – sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje baronas Christian von Bechtolsheim. – Smagu, kad vis daugiau žmonių atsigręžia į silpnesnius, į tuos, kurie patys negali savimi pasirūpinti. Juk šiems žmonėms labai reikalinga mūsų visų pagalba.“

Renginio Vilniuje metu dalinti sriubą praeiviams Maltos ordino savanoriams padės žymios televizijos ekrano žvaigždės, grupės „Šarka“ merginos kvies nelikti abejingiems vienišiems senukams ir rinks aukas. Be to, čia pat, aikštėje, bus galima parašyti šiltą laišką ar sveikinimą pasirinktam vienišam seneliui didžiųjų švenčių proga. Pasak renginio organizatorių, artimųjų neturintiems senoliams reikalingas ne tik maistas, medikamentai, bet ir šiltas žodis, kuris suteikia jiems daug džiaugsmo ir praskaidrina senatvę.

Septintą kartą rengiamos akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į vienišų, senų ir sunkiai sergančių žmonių padėtį bei visuomenės pagalbos jiems reikalingumą. Kiekvienas geros valios žmogus gali paremti akciją „Maltiečių sriubą 2012“ ir skambindamas arba siųsdamas žinutę trumpaisiais numeriais: 1416 (auka – 2 Lt), 1418 (auka – 10 Lt).

Maltos ordinas (MO) – seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120-yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančiųjų bei ligonių, taip pat – nukentėjusiems nuo karo, gamtos katastrofų ar stichinių nelaimių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)