Pirmąjį sriubos samtį įpylė akcijos globėjas prezidentas Valdas Adamkus, sveikinamąjį žodį tarė iš Vokietijos atvykęs Nepaprastasis ir įgaliotasis Maltos Ordino ambasadorius Lietuvai baronas Christianas von Bechtolsheimas. Žymūs televizijos laidų vedėjai vaišino praeivius specialiai „Čiop čiop“ kulinarijos laboratorijoje išvirta sriuba, o grupės „Šarka“ merginos kvietė prisidėti prie projekto aukomis. Labdaros akcijos organizatoriai – Maltos Ordino ambasada ir Maltos Ordino pagalbos tarnyba Lietuvoje, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT), prodiuserinė kompanija „Just TV”.

„Kaip Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje, labai džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių jūsų šalyje palaiko maltiečių tikslus ir prisideda prie jų įgyvendinimo. Šie amžini pagalbos kitiems principai yra veiksmingi visose pasaulio šalyse ir visose visuomenėse, – sakė baronas Christianas von Bechtolsheimas. – Jau daugiau kaip 20 metų Lietuvos senoliams skiriame įvairias socialines programas, kurios pakeitė šių žmonių gyvenimą. Tai įvyko Lietuvos žmonių gerumo, jų savanorystės dėka. Šioms maltiečių programoms ir toliau reikia jūsų paramos, tik ji gali padėti joms tęstis toliau“.

Pasak ambasadoriaus, labai svarbu įtraukti į socialinę savanorišką veiklą Lietuvos jaunimą: „Kiekvienos visuomenės ateitis priklauso nuo jaunimo. Jeigu jaunimas atsakingas, besirūpinantis silpnesniais, ligoniais – visuomenė stipri ir pajėgi išspręsti visas problemas”.

Akcijos „Maltiečių sriuba“ renginio metu sostinės centre buvo vaišinama specialia sriuba. Ją, padedami kulinarijos laboratorijos „Čiop čiop“ kulinarų, gamino ambasadoriaus žmona baronienė Annabel von Bechtolsheim, iliuzionistas Mantas Wizard, verslininkas Žilvinas Grigaitis, grupės „Šarka“ narės Kristina Ivanova ir Gintarė Valaitytė bei televizijos laidų vedėjas Marijus Žiedas. Pasak sriubos virėjų, tai ypatinga sriuba – gerumo sriuba, pagardinta lietuviškais prieskoniais ir žolelėmis.

Šiais metais akcija „Maltiečių sriuba 2012” apkeliaus 21-ą Lietuvos miestą. Dar šią savaitę sriuba bus verdama: Kelmėje, Kėdainiuose ir Alytuje. Visą gruodžio mėnesį šalies miestų centrinėse aikštėse ir gatvėse vyks spalvingos labdaros akcijos, kurių metu Maltos Ordino pagalbos tarnybos savanoriai dalins Lietuvos kariuomenės ir kitų rėmėjų išvirtą sriubą, miestų gyventojų ir svečių lauks įvairių atlikėjų pasirodymai bei koncertai. Akciją užbaigs finalinis koncertas gruodžio 25 d., 19.30 val., kurį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Akciją „Maltiečių sriuba 2012“ galima paremti skambinant arba siunčiant žinutę trumpaisiais numeriais (1416 – auka 2 Lt, 1418 – auka 10 Lt). Norint paaukoti didesnę sumą, arba aukojant iš užsienio, tai galima padaryti pervedant pinigus į specialią projekto banko sąskaitą: LT294010042403974431. Daugiau informacijos: www.maltieciai.lt

Praeitais metais akcijos „Maltiečių sriuba” metu visoje Lietuvoje buvo surinkta 258 210 Lt. Šiais metais už šiuos pinigus vykdomi Maltos Ordino pagalbos tarnybos projektai „Maistas ant ratų” 15-oje miestų ir „Socialinė priežiūra namuose” 4-iuose miestuose, skirti vienišiems, sunkiai sergantiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms. Maltiečiai jau nuvežė daugiau kaip 50 000 porcijų karšto maisto vienišiems senukams į namus, tūkstančius kartų globotiniai yra aplankyti maltiečių slaugių.

Apie Maltos Ordiną ir Maltos Ordino pagalbos tarnybą

Maltos ordinas (MO) yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120-yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančiųjų bei ligonių, o taip pat – nukentėjusių nuo karo, gamtos katastrofų, stichinių nelaimių.

Maltos Ordino pagalbos tarnyba (MOPT) Lietuvoje yra Maltos Ordino socialinės pagalbos organizacija, įkurta 1991 m., dabar vienijanti daugiau kaip 700 savanorių. Pagrindiniai Lietuvoje vykdomi projektai: „Maistas ant ratų“ – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 15-oje miestų, projektas „Socialinė priežiūra namuose“ 4-iuose miestuose, taip pat – socialiniai vaikų dienos centrai 8-iuose miestuose, veikia jaunųjų maltiečių organizacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)