Idėjos sumanytojai VšĮ „Artima kultūra“ drauge su Kauno kultūros centru „Tautos namai“ ir Kauno miesto savivaldybe kvies kauniečius bei miesto svečius pajusti šventinę nuotaiką, atskleisti Kalėdų dvasią, dalytis meile ir gerumu sutinkant svarbiausias metų šventes.

Nesvarbu, ar Tu didelis, ar mažas, šventinis laikotarpis prieš Kalėdas, ne paslaptis, yra pats smagiausias. Jau tradicija daugeliui miestiečių tapo ne tik apžiūrėti miesto Kalėdų eglę, tačiau ir pajusti šventinę nuotaiką, varstant kalėdinio miestelio namelių duris.

„Dirbtuvėlės“ kvies nemokamai pasigaminti kalėdinių rankdarbių, o „Pasakų namelyje“ bus rodomi senosios gerosios animacijos šedevrai, kuriuos prisiminti smagu ir tėveliams. Be to, čia mažieji galės pasiklausyti linksmųjų senelių sekamų istorijų. Nameliuose veiks ir kalėdinis paštas – vaikai bus kviečiami parašyti laišką Kalėdų Seneliui, o vyresni lankytojai bus raginami parašyti šiltą sveikinimą savo artimiesiems ant specialaus nemokamo kalėdinio atviruko.

O kokios Kalėdos be skanėstų? Tradiciniais ir neseniai atrastais receptais galėsite dalytis kalėdinių receptų mainų turgelyje. Kiekvienas, norintis pasidalyti maisto gaminimo idėjomis, galės jas prisegti prie kalėdinių receptų virvės ir už tai pasiimti kitą receptą. Tai puikus būdas atrasti naujų patiekalų šventiniam stalui bei pasidalyti skaniomis idėjomis su kitais.

Šiais metais „Dirbtuvėlėse“ bus atidarytas ir „Labdaros knygynėlis“. Čia lankytojai bus kviečiami paaukoti perskaitytas, pamirštas ar nereikalingas knygas. Norintieji galės įsigyti patikusią knygą už auką vaikams, kurie svarbiausias metų šventes sutinka ligoninėje.

Taip dovanosite šventinį džiaugsmą mažiausiems ir labiausiai jo stokojantiems. „Labdaros knygynėlio“ metu surinktos lėšos bus skiriamos Naujametei akcijai „Lašelis džiaugsmo“. Naujųjų metų išvakarėse Kauno klinikų Vaikų ligų skyriuje gulinčius vaikučius aplankys Kalėdų Senelis su Snieguole ir nykštukais bei įteiks jiems dovanėles.

Kalėdinis miestelis kvies lankytojus pasidžiaugti jaukiomis, šiltomis ir artimomis Kalėdų pramogomis nuo 2012 m. gruodžio 8 d. iki 2013 m. sausio 6 d. Kurkime kalėdinį stebuklą drauge!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)