Priešingai nei valdingas ir ryškus Drakonas, labai nemėgstantis slapstytis ir dangstytis, Gyvatė, prieš kirsdama, ilgai ir kruopščiai paslapčia tam ruošiasi. Pačios geriausios ateinančių metų globėjos savybės – intuicija, išmintis, apdairumas ir gyvatiškas gebėjimas prisitaikyti.

Gyvatės metai nusimato labai įvairūs ir nenuspėjami. Vakarų astrologai sako, jog laukia kol kas neįvardijami pokyčiai, kurie bus itin svarbūs. Be to, likimo posūkiai bus nelaukti, jų nuspėti ar jiems pasiruoši nepavyks – Gyvatė stabilumu tikrai nepasižymi.
Klausiate, kaip pasiruošti siurprizams, kad neliktumėte be žado?

Paslaptis labai paprasta: reikia imti pavyzdį iš pačios išmintingosios Gyvatės. Gyvatė niekada nepraranda budrumo ir pasirengusi bet kurią minutę pulti ar sukelti kitą grėsmę – to reikėtų pasimokyti ir mums, tobulinti reakciją, semtis išminties, mokytis nujausti besiartinančias grėsmes ir pirmoms jas pulti.

Manote, jog bus labai sunku? Aišku, kad bus, tačiau, jeigu Gyvatės pamokas tinkamai išmoksite, gyvenimas taps žymiai lengvesnis ir malonesnis.

Prisiminkite pagrindinius Gyvatės gebėjimus – keisti odą ir labai greitai atsinaujinti. Norint atlaikyti visus 2013 metų išbandymus, mums prireiks būtent tokių įgūdžių.

Vandens Gyvatė Tibeto astrologijoje laikoma vienu iš paslaptingiausių ir prieštaringiausiai vertinamų simbolių. Šie metai susiję su intuicija bei išmintimi, tačiau ir su klasta, apgavystėmis, neapykanta ir melu. Todėl ateinančiais metais itin svarbu pasikliauti nuojauta ir nepasiduoti negatyvioms mintims, kurios gali pakenkti tiek santykiams su mylimais žmonėmis, tiek profesinėje sferoje.

Iš Gyvatės verta pasimokyti atsargumo, apdairumo ir gebėjimo kantriai laukti – šis gyvis itin apdairiai ir ilgai ruošiasi bet kokiam veiksmui. Taigi svarbiausi tampa tokie būdo bruožai kaip kantrybė, gebėjimas planuoti, šaltas protas ir praktiškumas. Šios savybės svarbios tiek kalbant apie santykius su žmonėmis, tiek apie pinigus. Prisiminkime, jog Gyvatė – brangenybių sergėtoja ir žiauriai baudžia visus, kurie kėsinasi į jos turtus.

Kaip teigia Tibeto astrologai, ateinantys metai bus pavaldūs Vandens Gyvatei, kurios spalva – sodriai mėlyna. Taigi sutikdamos Naujuosius metus galite rinktis įvairiausių atspalvių mėlynus apdarus: nuo žydrų iki kone juodų. Svarbu: šio patarimo nepraleiskite pro ausis ir akis, nes 2013 metais su vandeniu bus susiję net trys svarbios sferos– Kūnas, Galimybės ir Sėkmė.

Taigi negailėkite mėlynos spalvos drabužiuose, vandens iliuziją sukurti padės ir blizgūs, raštuoti audiniai. Renkantis aksesuarus, taip pat pravartu nepamiršti Gyvatės simbolikos. O jau gyvatės odos rankinių ir batų reikėtų vengti, nes priešingu atveju Gyvatė gali ne juokais supykti ir iš pasalų kirsti į jautriausią vietą.

Brangieji metalai ir akmenys taip pat puikiai tinka pamaloninti Gyvatę. Kaip jau buvo minėta, Gyvatė – budri brangenybių sergėtoja, todėl kokybiškam blizgesiui tikrai nėra abejinga. Gyvatės panieką pelnys pigūs bižuterijos niekučiai. Kalbant apie brangakmenius, labiausiai Gyvatei prie širdies safyrai (tamsiai tamsiai mėlynos spalvos), lazuritas, turmalinas, špineliai, cirkonis, opalas.

Gyvatę saugantis elementas – Medis, kurį simbolizuoja žalia spalva. Būtent tokios spalvos derėtų rinktis viršutinius drabužius, skėčius, šalikus, kepures. Tinka bet kuris žalios atspalvis – nuo ryškiai salotinės iki samaninės. Žalia spalva ateinančiais metais suteiks pasitikėjimo savimi, saugos nuo galimų grėsmių. Jau pats Medžio elementas sufleruoja, jog mediniai namai, natūralios medienos apdaila, iš medžio pagaminti papuošalai ar interjero detalės taip pat atliks apsauginę funkciją.

Naujametinis stalas turėtų būti nuklotas Gyvatės mėgstamais patiekalais. Niekam ne paslaptis, kad Gyvatė – plėšrūnė, todėl ant šventinio stalo neturėtų trūkti mėsos patiekalų. Juk Gyvačių vegetarių gamtoje paprasčiausiai nėra. Yra gyvačių, mintančių tik upiniais vėžiais, yra – besimaitinančių tik paukščių kiaušiniais.

Taigi Naujųjų metų sutikimui pasirūpinkite mėsos, žuvies, jūros gėrybių, dešrų, kiaušinių atsargomis, prigaminkite iš šių produktų kuo daugiau patiekalų. Aišku, be daržovių neapsieisite, tačiau per šiuos Naujuosius metus ant stalo svarbiausios ne jos. Visgi Gyvatei visai patiktų žalumynai, egzotiški vaisiai.

Stalą papildyti galima ir pieno produktais (juk senovėje žmonės, norėdami prisijaukinti gyvates, joms palikdavo dubenėlį šviežio pieno): puikiai tiks įvairiausi sūriai, svečiams ir artimiesiems vietoj deserto galite pasiūlyti pienišką kokteilį, iškepti tortą su daug grietinėlės.

Prisiminkite: Gyvatė labai išranki, todėl rinkitės tik kokybiškus produktus. Turbūt nereikia nei sakyti, kad gyvatės mėsos per šiuos naujuosius valgyti tikrai nereikėtų – jeigu metų sandūrą ketinate sutikti, pavyzdžiui, Tailande, kur tai gana įprastas patiekalas, šios egzotikos astrologai nuoširdžiai pataria atsisakyti.

Gyvatė – gyvis paslaptingas ir galintis pasigirti puikia intuicija, todėl naujametinę naktį svarbiausia pramoga turėtų tapti įvairios mįslės ir spėlionės, burtai (pradedant būrimu iš kavos tirščių, baigiant taro kortomis), viktorinos, magiški ritualai. Fejerverkai nebūtini – Gyvatei nepatinka pigūs triukai.

Sėkmės simbolis ateinančiais metais bus Vandens elementas. Taigi Naujųjų sutikti eidamos į svečius, šeimininkams galite nunešti įvairių gėrimų, puikia dovana gali tapti abonementas spa procedūroms ar apsilankymams baseine.

Prieš sutinkant Naujuosius metus, rekomenduojama pasilepinti vonioje – nuo savęs nuprausti visas išeinančių metų negandas ir pasiruošti sėkmei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)