Kadangi žvakės sudega labai greitai, o yra pakankamai brangios, sugalvojau jas pasidaryti pati. Ir nepirkdama naujų medžiagų, o panaudodama tai, kas lieka sudegus žvakėms. Tokių vaškinių „nuograužų“ per metus prikaupiau gana nemažą maišelį. Tada internete užsisakiau dagčių žvakėms, suskirsčiau vaško atsargas spalvomis ir ėmiausi darbo.

Štai viskas, ko man reikėjo: žvakių likučiai, dubuo vaškui tirpinti, nauji dagčiai (5 vnt kainuoja maždaug apie 3 Lt), formos žvakėms, papuošimai.

Žvakėms naudojau seniai namuose turėtas valentiniškas širdies formos stiklines - kažkada pirkau po kelis litus Valentino dienai.

Taigi vašką suskirsčiau spalvomis ir kaitinau maišydama tol, kol visiškai ištirpo.

Tada ant formos dugno pastačiau 2 dagčius, o šonus pabandžiau padekoruoti džiovintais apelsinais, cinamono lazdelėmis, kriauklėmis.

Po truputį pyliau karštą vašką, atsargiai prilaikydama dagčius teptuku, nes jie vis norėjo išplaukti iš savo vietų.

Stingdamas vaškas paslėpė didžiąją dalį grožio, kurį buvau sudėjusi į formą. Tačiau kažkiek liko, o kita dalis, ko gero, pasimatys žvakėms degant.

Tokiu principu tik su skirtingų spalvų vašku ir skirtingais papuošimais padariau 4 žvakes - širdis. Prisipažinsiu, buvo labai smagus užsiėmimas, nors ir pirmasis mano blynas.

O dabar metas romantiškam vakarui!

Smagių ir Jums atradimų:)
Jūratė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)