Mano siūlomas Advento kalendorius pagamintas iš labai netradicinių priemonių - kartoninių rulonėlių, kurie lieka, sunaudojus tualetinį popierių arba popierinius rankšluosčius. Taigi prisirenkam jų visą dėžę ir kimbam į darbus.

Jeigu naudosime ritinėlius nuo popierinių rankšluosčių, juos susikarpome, kad būtų vienodo dydžio. Mums reikės 24 ritinėlių, iš kurių reikia pasigaminti kišenėles. Tam turime suspausti vieną ritinėlio galą ir suklijuoti karštais klijais. Palaikome suspaudę, kol gerai sulips.

Paruoštas kišenėles du kartus nudažome baltais akriliniais dažais. Paliekame džiūti.

Dabar kišenytes dekoruosime - PVA klijais klijuosime kalėdines servetėles.

Kai visos kišenėlės papuoštos nudžiūna, nudažome nugarėlę ir matomą kišenėlės vidinę dalį.

Paliekame džiūti ir imamės pagrindo. Tam reikės didelio plokštės lakšto ir atitinkamo gabalo audinio.

Plokštę apvelkame audiniu ir prisiuvame sagas, ant kurių kabinsime kišenėles. Išeina 4 eilės po 6 kišenytes.

Išdžiūvusias kišenėles dekoruojame toliau - nėriniuota juostele Moment klijais apklijuojame apačią, kad nesimatytų krašto.

Atėjo metas kišenėles pakabinti - tam nugarinėje jų dalyje padarome po dvi įpjovas, per kurias perveriame gražią raudoną juostelę ir užrišame kaspinėliu ant sagų.

Paskutinis etapas - iš auksinio popieriaus iškerpame 24 skrituliukus, užrašome skaičiukus nuo 1 iki 24 ir užklijuojame ant kišenėlių.

Kalendorius paruoštas! Laiko tai užėmė tikrai nemažai, tačiau buvo smagu. O darant kartu su šeima - dar ir linksma. Dabar belieka linksmas kišenytes užpildyti šiltais palinkėjimais ir mielomis smulkmenomis.

Gražaus Kalėdų laukimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)