Taip pat yra tokių, kurie namus puošia besituštinančiomis figūrėlėmis, paslepia visas namų šluotas ar riedučiais važiuoja į mišias. Paskaitykite apie keisčiausias ir įdomiausias Kalėdų tradicijas visame pasaulyje.

Austrija

Jeigu galvojote, jos baisiausias dalykas per Kalėdas yra patekti į Kalėdų senelio išdykusiųjų sąrašą, jūs tikrai nesate girdėję apie Krampuso naktį. Krampusas yra Senelio piktasis dvynys, kurio užduotis - mušti ir kitaip bausti visus prasikaltusius vaikus. Gruodžio 6-ąją vyrai apsirengia baisiausius velnio kostiumus, kokius tik galite įsivaizduot, ir įkaušę bėgioja po miestą gainiodami žmones lazdomis ar rykštėmis. Krampuso legenda kilusi iš Vokietijos Alpių regionų, yra plačiai paplitusi Vengrijoje, Bavarijoje, Slovėnijoje, tačiau didžiausio populiarumo ji sulaukė Austrijoje.

Ispanija

Atrodo, kad Ispanijoje galime rasti netgi keletą neeilinių kalėdinių tradicijų. Viena - apie Naujųjų metų vakarą: Ispanijoje yra įprasta dėvėti raudonus apatinius naujųjų metų naktį. Mažas miestelis La Font de la Figuera šią tradiciją šiek tiek patobulino - naujųjų metų naktis sutinkama dėvint TIK raudonus apatinius. Šiame renginyje dalyvauja įvairaus amžiaus žmonės.

Čekija

Kūčių naktį netekėjusios čekės bando tradicinius burtus, norėdamos sužinoti, kaip kitąmet seksis su vyrais. Jeigu ir jūs norėtumėte pabandyti, štai ką reikia daryti: atsistokite nugara į duris ir meskite vieną batą per petį... Jeigu jis nukris priekiu į duris, reiškia, jog ištekėsite per metus. Jeigu kulnu - reiškia, kad dar metus liksite netekėjusi.

Norvegija

Norvegų legenda sako, kad per Kūčias raganos ir kitos piktosios dvasios ieško šluotų, ant kurių galėtų joti (tai - blogas ženklas). Norėdami sukliudyti raganoms, namiškiai suslapsto visas šluotas, o vyrai išeina į lauką ir šauna šautuvu, taip nubaidydami piktąsias dvasias.

Japonija

Japonijoje egzistuoja „KFC“ Kalėdų tradicijos - t.y daugumai japonų, tradiciniai kalėdiniai pietūs vyksta būtent šiame greito maisto restorane. Tai yra taip populiaru ir realizuota, kad jei norite per Kalėdas papietauti „KFC“, turite rezervuoti staliuką iš anksto.

Karakasas

Venesuelos sostinėje Karakase nuo gruodžio 16 iki gruodžio 24 d. tikintieji eina į bažnyčią, į ankstaus ryto mišias. Žinoma, daugumai katalikų tai neatrodo nei kiek keistai. Kas netikėta, tai kad visi į mišias keliauja... riedučiais.

Ukraina

Ukrainoje Kalėdinė eglė puošiama tradiciniais papuošimais, tačiau vienas iš jų nėra jau toks įprastas. Netikras voras ir jo tinklas yra paslepiamas eglutėje, o tą, kuris jį ras, lydės sėkmė. Ukrainiečių liaudies pasakoje pasakojama, kad varginga našlė motina negalėjo įpirkti dailių papuošimų Kalėdų eglutei. Kalėdų rytą nubudusi ji pamatė, kad voras savo tinklu nuostabiai papuošė eglutę, taip pradžiugindamas visus per Kalėdas.

Didžioji Britanija

Jeigu norite, kad jūsų Kalėdinis noras išsipildytų Didžiojoje Britanijoje, jums tereikia pasikeičiant maišyti kalėdinį pudingą. Tradicinis kalėdinis pudingas daromas ir džiovintų vaisių ir riešutų, panašiai kaip vaisių pyragas. Dažnai jis panardinamas brendyje, apipilamas spiritu ir padegamas blausiai apšviestame kambaryje (žinoma, dėl didesnio efekto).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)