Savo kelionę Kalėdų karavanas pradėjo Vilniaus Rotušės aikštėje. Į kol kas tris apytuščius sunkvežimius pirmieji savo dovanas įkėlė sostinės mokyklų vaikai. Prie jų prisidėjo ir kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus bei Kalėdų karavaną globojanti Alma Adamkienė, jos dovanų krepšelyje puikavosi trys dideli kamuoliai.

Pasak A. Adamkienės, šiemet karavanas aplankys mažiau, tik penkis Lietuvos miestus – Ukmergę, Marijampolę, Alytų, Anykščius ir Širvintas, tačiau bus kviečiami prisidėti ir šių rajonų gyventojai, tad tikimasi, kad Kalėdų karavaną aplankys nemažai vaikų. Kalėdų karavano pagrindinė misija – paremti kaimo mokyklas bei vaikų globos namus suaukotomis lėšomis ir daiktais.

„Mes visuomet prašom arba knygų, arba sporto [inventoriaus], daugiausiai tokias dovanas ir gauname. Bet, aišku, gaunam visko ir viską priimam, ką beduoda. Vaikams dovana yra dovana“, – sakė A. Adamkienė.

Kalėdų karavanas per Lietuvos miestus keliaus visą savaitę. Surinktos lėšos šiemet bus skirtos Širvintų rajono Gelvonų vidurinės mokyklos sporto bazei rekonstruoti. Kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus sako, kad Kalėdos atskleidžia žmonių norą rūpintis vieni kitais ir tą geriausiai parodo prieš šventes organizuojamos tokios akcijos.

„[Linkėtume] nuoširdumo, meilės, supratimo ir kad ten, kur reikalinga pagalba, visada būtumėm kartu ir tą pagalbos ranką ištiestume“, – sakė V. Adamkus.

Kalėdų karavanas šiemet į kelionę leidžiasi jau tryliktus metus ir tai vienas ilgiausiai Lietuvoje vykdomų paramos ir labdaros projektų. O surinktomis lėšomis ir daiktais jau atnaujinta penkių A. Adamkienės fondo globojamų mokyklų sporto bazės, daugiau nei pusšimčiui mokyklų padovanota sporto inventoriaus, knygų.