1. Rytais visiškai nesinori valgyti. Ką daryti?

Dietologai vienu balsu rekomenduoja – pusryčius valgyti būtina! Pilnaverčiai pusryčiai garantuoja, kad jūs iki pietų neišalksite ir nesigriebsite šokoladinio batonėlio ar saldžios bandelės. O ir pietums, greičiausiai, nesirinksite kažko pernelyg riebaus ir kaloringo. Vis dėlto, dauguma skundžiasi, kad rytais valgyti visai nesinori, nes atsibusti „išoriškai“ nebūtinai reiškia atsibusti „viduje“.

Taigi, kad nereikėtų pusryčių valgyti prievarta ir organizmas „įsijungtų“, pradėkite dieną stikline vandens. Jos tikrai negali pakeisti vakarykštis gazuotas gėrimas, kava ar arbata.

2. Ką daryti, jeigu vakarieniauti pavyksta tik vėlai vakare?

Prisivalgyti prieš naktį tikrai negerai. Ir visai ne todėl, kad papilnėsite. Mokslininkai jau įrodė, kad nereikalingi kilogramai auga ne todėl, kad mes vėlai vakarieniaujame, o dėl to, kad pernelyg daug kalorijų suvartojame dienos bėgyje.

Šįkart problema slypi visai kitur. Kaip rodo Pietų Australijos universiteto atliktas tyrimas, soti vakarienė neleis jums ramiai miegoti. Taigi, geriausia paskutinį kartą užkasti likus ne mažiau kaip trims valandoms iki miego. Vakarienei labiausiai tinka produktai, turintys melatonino (avižos, ryžiai) arba triptofano amino rūgšties (kalakutiena, pienas).

Vis dėlto dietologai rekomenduoja paeksperimentuoti – tai leis išsiaiškinti, koks maistas padės geriau miegoti. Yra žmonių, kurie nesunkiai užmiega suvalgę porciją mėsos, tačiau šiaip tai sunkus produktas, kuriam suvirškinti reikia daug energijos.

3. Ką daryti, jeigu priaugote papildomo svorio?

Pavasarį dauguma moterų staiga supranta, kad priaugo keletą nereikalingų kilogramų. Kartais tai nutinka ir ne pavasarį, o po atostogų viešbutyje, kur buvo „viskas įskaičiuota“ ar šiaip, tiesiog atsipalaidavus. Tokiu atveju nieko nelaukus reikia imtis priemonių – sportuoti ir pakoreguoti mitybą.

Jokiu būdu nesivaikykite stebuklingų greitų dietų, kurios žada idealią figūrą per savaitę ar tris dienas. Numesti kilogramai sugrįš su kaupu, be to, nualinsite savo organizmą, o prarastas svoris greičiausiai tebus skysčiai, ne riebalai.

Nesigriebkite ir šarlatanų platinamų nepaprastų preparatų, kurie būna pagaminti iš neaiškios kilmės medžiagų. Vargu ar jie padės susigrąžinti liekną figūrą, o kad pakenksite sveikatai - beveik garantuota.

Geriausias sprendimas priaugus svorio - pakoreguoti savo mitybą. Žiūrėti, kada ir ką valgote, sumažinti porcijas, nesmaguriauti dieną ir nekimšti vakarais prieš miegą. Jeigu dėsite pastangas, rezultatas pasimatys jau po mėnesio. O juk patarlė sako, kad mažais kąsneliais galima sudoroti ir dramblį. Tad į tikslą eikite tegul ir mažais, bet užtikrintais žingsniukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją