Tačiau plaukų grožis didele dalimi priklauso ne nuo priemonių, kurios jiems naudojamos. Pateikiame 10 faktorių, kurie lemia gerą plaukų būklę.

1. Tinkama mityba

Kad organizmas gerai funkcionuotų, jam reikia plataus spektro vitaminų ir mikroelementų. Jų trūkumas atsispindi plaukuose. Kad jie būtų sveiki, kiekvieną dieną į savo racioną reikia įtraukti:
Plaukų elastingumui – pieno ir rūgštaus pieno produktai, kepenėlės, kiaušiniai, morkos ir uogos.

Plaukų blizgesiui – mėsa, žuvis, kruopos, dribsniai, daržovės ir vaisiai.

Kad neslinktų plaukai – augalinis aliejus, saldžiosios paprikos, lapinės salotos ir žalumynai.

Kad plaukai būtų sveiki ir blizgėtų, būtina atsisakyti greito maisto patiekalų, kepto ir riebaus maisto pertekliaus.

2. Sveikas gyvenimo būdas

Plaukų būklė tiesiogiai priklauso nuo gyvenimo būdo. Grynas oras, pilnavertiškas miegas, adekvati reakcija į neigiamus potyrius ir stresines situacijas padeda išsaugoti plaukų grožį.

3. Periodiškas trinkimas

Gražūs plaukai – tai švarūs plaukai. Dėl to vargu ar galima ginčytis. Tačiau rūpinantis plaukais reikia žinoti, kad jiems gali pakenkti kasdienis galvos trinkimas, nes vanduo ir šampūnas pašalina natūralią jų apsaugą – riebalus, kuriuos išskiria galvos oda. Jeigu galvą trenkate kasdien, naudokite šampūną kasdieniam galvos plovimui.

4. Plaukų higienos stebėjimas

Plaukams labai naudingas kontrastinis dušas, todėl trenkant galvą, naudinga kaitalioti vandens temperatūrą. Sekite, kad aukščiausia vandens temperatūra neviršytų 37 – 40 laipsnių. Žemiausia temperatūra priklauso nuo asmeninio pasirinkimo ir valios.

Trenkant galvą, plaukus patariama šampūnu išplauti du kartus: per pirmąjį kartą pašalinami nešvarumai ir riebalai, o per antrąjį – plaukai sustiprinami ir pamaitinami šampūno sudedamosiomis dalimis.

5. Teisingas plaukų priežiūros priemonių pasirinkimas

Plaukų priežiūros priemones reikia rinktis tik pagal savo plaukų tipą, todėl neverta aklai sekti reklamomis. Nerekomenduojama rinktis šampūnų ir kitų priemonių, skirtų visų tipų plaukams, nes jų sudėtyje gali būti nekokybiškų medžiagų, galinčių padaryti žalos.

6. Džiovinimo rekomendacijos  

Neskubėkite iš karto po galvos trinkimo džiovinti plaukų džiovintuvu. Tai jiems kelia tikrą stresą. Geriausia būtų švelniai nusausinti plaukus rankšluosčiu ir palikti juos išdžiūti natūraliai. Jeigu neturite tam laiko, džiovinkite plaukus džiovintuvu per ištiestos rankos atstumą.

7. Rekomendacijos dėl sušukavimo

Plaukai negali blizgėti, jeigu juos kiekvieną dieną džiovinsite karšto oro srove, suksite ar tiesinsite žnyplėmis. Agresyvus elgesys su plaukais gali baigtis jų slinkimu. Žinoma, visiškai atsisakyti šių sušukavimo priemonių neįmanoma, tačiau mėginkite apriboti jų naudojimą.

8. Maitinančios kaukės

Puoselėti plaukus namų sąlygomis padeda maitinančios kaukės. Kiekvienam plaukų tipui galima pasirinkti tiek sudėtingus, tiek paprastus kaukių receptus. Specializuotose parduotuvėse taip pat galima rasti didelį jau paruoštų kaukių pasirinkimą. Nepaisant kaukės rūšies, kiekvieną jų reikia tepti ant drėgnų plaukų ir laikyti 20 – 30 min., o tada nuplauti šiltu vandeniu.

9. Skalavimas nuovirais

Žolelių nuovirai, kuriuos lengva pasigaminti namų sąlygomis, gali suteikti plaukams sveiko blizgesio. Tokiais pagalbininkais jūsų plaukų stiprinimui ir sveikatai gali tapti ramunėlės, medetkos, ajerų šaknys, dilgėlės, jonažolės, varnalėšų šaknys.

Rūpintis plaukų grožiu būtina nuolat. Tik tuomet jų būklė bus puiki. Ir, žinoma, neverta piktnaudžiauti plaukų dažais, nuolatiniu plaukų priauginimu ir cheminiu sušukavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)