1. Nulupkite vieną slyvą ir sutrinkite ją į košelę. Pridėkite vieną šaukštelį jogurto ir šaukštelį avižinių ar kvietinių miltų. Viską išmaišykite ir užtepkite ant veido. Laikykite 25 – 30 min., o tada nuplaukite šiltu vandeniu. Vietoje slyvos galima naudoti vyšnias, braškes, spanguoles, šermukšnius, apelsiną, mandariną ar greipfrutą.

2. Odos riebumą padės sureguliuoti kaukė iš jogurto ir granatų sulčių. 2 šaukštus natūralaus jogurto sumaišykite su 1 šaukštu granatų sulčių ir 1 šaukšteliu kvietinių miltų. Užtepkite ant veido ir palaikykite 15 – 20 min. Ši kaukė taip pat turi balinamąjį efektą.

3. Daugiau sausumo riebiai odai suteiks jogurto kaukė su pomidoru. 2 šaukštus jogurto sumaišykite 1 šaukštu pomidoro minkštimo. Palaikykite kaukę ant veido 15 min. ir nuplaukite vėsiu vandeniu. Ilgiau laikyti šią kaukę nerekomenduojama, nes pomidorai turi savybių dirginti odą.

4. Riebią odą išvalyti galima su jogurto ir bulvių kauke. Kaukę reikia pasiruošti iš tokių proporcijų: 2 šaukštai jogurto 1 šaukštui žalios bulvės tarkių. Kaip ir jogurto su pomidoru atveju, nelaikykite šios kaukės ilgiau kaip 15 min.

5. Panaikinti blizgesį, išvalyti ir suteikti sausumo riebiai odai padės jogurto kaukė su alaus mielėmis. Pasigaminti ją nesudėtinga: sutrinkite kelias alaus mielių tabletes, kad gautumėt 1 šaukštą miltelių. Sumaišykite juos su dviem šaukštais jogurto. Laikykite šią kaukę 15 – 20 min., o tada nuplaukite vėsiu vandeniu.

6. Skaistumo riebiai odai suteiks jogurto ir rūgštynių kaukė. Du šaukštus jogurto sumaišykite su keliais trintais šviežių rugštynių lapais. Lapai turi būti sutrinti tiek, kad iš jų sunktųsi sultys. Laikykite kaukę ant veido, kol ji visiškai išdžius. Tuomet nuplaukite ją vėsiu vandeniu.

7. Išvalyti riebią odą galima kauke iš jogurto ir kiaušinio baltymo.
Du šaukštus jogurto sumaišykite su vieno kiaušinio baltymu. Kad kaukė būtų tirštesnė, pridėkite šaukštelį bet kokių miltų ir gerai išmaišykite. Užtepkite kaukę ant veido ir palikite, kol ji visiškai išdžius – maždaug 15 – 20 min. Nuprauskite veidą šaltu vandeniu.

8. Poras sutraukiančią kaukę gaminkite iš dviejų šaukštų jogurto, vieno šaukšto bet kurių miltų ir vieno šaukšto slyvų arba kriaušės minkštimo. Visas sudedamąsias dalis reikia gerai išmaišyti iki vienalytės masės. Kaukę ant veido laikykite 15 min. ir nuplaukite vėsiu vandeniu.

9. Suvaldyti spuoguotą odą padės jogurto kaukė su šviežiomis mielėmis. Vieną šaukštą mielių sumaišykite su trim šaukštais jogurto ir puse šaukštelio maistinės sodos. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Laikykite kaukę ne ilgiau kaip 12 min. Nuplaukite ją vėsiu vandeniu.

10. Atgaivinti riebią odą padės labai aromatinga kaukė. Sutrinkite apelsino, citrinos, greipfruto ar mandarino žieveles. Vieną šaukštą šių miltelių mišinio sumaišykite su trim šaukštais jogurto ir vienu šaukšteliu medaus. Viską gerai išmaišykite ir užtepkite ant odos 15-ai min. Nuplaukite vėsiu vandeniu.

11. Panaikinti riebios odos blizgesį ir uždegiminius procesus padės jogurto kaukė su kosmetiniu moliu. Vieną šaukštelį geltonojo kosmetinio molio sumaišykite su dviem šaukštais jogurto. Užtepkite ant veido ir palaikykite 10 – 15 min. Nuplaukite vėsiu vandeniu. Jeigu oda spuoguota, naudokite žydrą kosmetinį molį tomis pačiomis proporcijomis.

12. Sutraukti poras ir atgaivinti riebią odą padės jogurto ir agurkų kaukė. Smulkia trintuve sutrinkite pusę nedidelio agurko. Sumaišykite trintą agurką su šaukštu jogurto ir vieno vištos kiaušinio baltymu. Sutirštinkite kaukę šaukšteliu kvietinių miltų. Užtepkite ant veido ir laikykite 15 min., tada nuplaukite vėsiu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją