Bendras dekoras

Kas patinka jam: funkcionalumas, patogumas, tiesios linijos, erdvumas, minimalizmas, nepretenzingumas, aiškios formos.

Kas patinka jai: jaukumas, šviesumas, gėlės, apvalios formos, gražūs daiktai, architektūrinės detalės.

Spalvos

Kas patinka jam: žemės tonai, rudi, rusvi, pilki ir sidabro atspalviai, tamsios, prigesintos spalvos, juoda.

Kas patinka jai: šviesesni atspalviai, gėlių spalvos, švelnūs pasteliniai tonai, rusva, gelsva, balta.

Audiniai

Kas patinka jam: oda, vienspalviai, dryžuoti, languoti, grubūs audiniai.

Kas patinka jai: dailūs raštai, gėlių motyvai, šilkas, kartūnas, lygūs, blizgantys ir minkšti paviršiai, suderintos spalvos.

Minkšti baldai

Kas patinka jam: patogumas, paprasti dizainai, masyvesni baldai, odiniai arba kitokie vienspalviai apmušalai, tiesios linijos, kuo mažiau pagalvėlių.

Kas patinka jai: raityti atlošai, riesti ranktūriai, subtilios linijos, detalės (užklotai, kutai), daug pagalvėlių.

Sofos

Kas patinka jam: vyrams labiausiai patinka masyvios ir patogios odinės sofos.

Kas patinka jai: moterys mėgsta šviesesnius apmušalus, aptakesnes formas, detales (užklotus, kutus, pagalvėles).

Mediniai baldai

Kas patinka jam: tiesios linijos, tvirtumas ir masyvumas, paprasti dizainai, tamsi mediena.

Kas patinka jai: aptakios linijos, lengvesni baldai, papuošimai, šviesesnė mediena, tradiciniai dizainai, dažyti baldai, trafaretų raštai.

Kavos staliukai

Kas patinka jam: vyrams labiausiai patinka tvirti staliukai iš tamsios medienos ar metalo, tiesios linijos, didesnis paviršiaus plotas

Kas patinka jai: moterims patinka subtilesnės apvalios linijos, stiklas, įmantresni dizainai, antikvariniai staliukai, įdomios detalės.

Stilius

Kas patinka jam: neįmantrūs, tamsūs, sunkūs baldai, modernumas, funkcionalumas, interjeras „be stiliaus“.

Kas patinka jai: elegantiškumas, tradicinis, kaimo, prancūziškas, angliškas ir itališkas stiliai.

Aksesuarai

Kas patinka jam: vienas iš dviejų – minimalistinis interjeras su keliais stambesniais aksesuarais arba atvirai demonstruojamos kolekcijos; paprastumas ir nepretenzingumas.

Kas patinka jai: detalės, kompozicijos, gėlės (gyvos ir raštuose), kruopščiai išdėliotos kolekcijos, teminiai kambariai su derančiomis detalėmis.

Kaip rasti kompromisą? Daug kas priklausys nuo jūsų asmenybių ir to, kaip smarkiai skiriasi jūsų skoniai. Štai specialistų patarimai, kurie galbūt palengvins šią užduotį:

Raskite bendrų dalykų

Pradėkite nuo to, dėl ko abu sutariate. Galbūt jums abiems patinka žali atspalviai ir pušies baldai? O gal – dryžiai ir jūrinė tematika? Tai gali būti ir kilimėlis, kurį įsigijote per atostogas, ir indauja, kurią paveldėjote iš senelių. Pradėkite nuo dalykų, kurie jums abiems patinka, o tada bandykite aplink juos „lipdyti“ kitas detales.

Derinkite

Kartais kambaryje puikiai dera „jo“ ir „jos“ elementai. Tiesias linijas („jis“) derinkite su vingiuotomis („ji“). Įsigykite patogią tvirtą sofą – tokią, kokia patinka jam – ir papuoškite ją pagalvėlėmis (duoklė jai).

Sienas dažykite jos parinkta spalva, bet pastatykite odinį krėslą, apie kurį jis seniai svajojo. Jūsų svetainėje gali vyrauti vienspalvis fonas, aiškios architektūrinės linijos, tamsi mediena ir dryžiai, bet tai nereiškia, kad čia nederės gėlėti audiniai, kutai ir kiti aksesuarai.

Pasinaudokite virtualia pagalba

Prieš ką nors pirkdami, įsijunkite specialią kompiuterinę programą ir išbandykite spalvų derinius, baldų stilius, dažų spalvas, grindų variantus.

Pasidalinkite ir užkariaukite

Jei namai nėra visai mažučiai, galite pasiskirstyti erdvėmis ir dirbti individualiai. Pavyzdžiui, jis „pasiima“ svetainę, o jūs įrenginėjate darbo kambarį.

Pasisamdykite profesionalą

Dar vienas būdas išspręsti nesutarimus – tai pasisamdyti interjero dizainerį. Tegul abu partneriai išreiškia savo nuomones ir troškimus, o dizaineris siūlo sprendimus. Tokiu būdu išvengsite didelių konfliktų ir galėsite džiaugtis namais, kurie yra pakankamai funkcionalūs jam ir ne mažiau gražūs jai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)