„Mano vaikystėje nebuvo greito maisto restoranų, pusfabrikačių, kokalolų, tėvai stengėsi, kad augantis organizmas gautų kuo daugiau natūraliai užaugintų produktų, ypač gelbėdavo kaime gyvenanti močiutė“, - sakė moteris. Studijų metais ji mažai dėmesio skyrė mitybai, nors dažnai mausdavo skrandį.

„Iš esmės mitybos įpročius pakeičiau gimus dukroms. Ieškojau priežasčių, kodėl taip sunkiai pavyksta atsikratyti per nėštumą priaugto svorio. Sureguliuoti mitybą padėjo sporto treneris“, - pasakojo gražuolė.

Pradėjusi reguliuoti mitybos įpročius, ji nestebo – tai pasirodė paprasčiau nei tikėtasi: „Atsisakiau bulvių, saldumynų, blynų. Mano racione padaugėjo paukštienos, žuvies, mėsos, daržovių. Nebevalgiau po 19 valandos ir aktyviai sportavau“.

Moteris greitai pajuto teigiamą pasikeitusio gyvenimo būdo naudą: ne tik tirpo kilogramai, bet ir tvirtėjo po gimdymo nusilpę raumenys, nebekamavo nugaros skausmai. Supratusi, kad ir emociškai jaučiasi puikiai, moteris gyvenimo ritmo ir būdo keisti nebeketina.

Ji rūpinasi, kad dukros - penkiametė Rugilė ir trimetė Eglė – valgytų sveiką ir natūralų maistą.

„Jos valgo kaip ir mes. Tik jų racione yra blynelių ir varškėčių, kurių aš stengiuosi vengti. Keista, bet abi nemėgsta bulvių. Niekada su šeima nesilankėme greito maisto restoranuose, neperkame joms nei traškučių, nei kolų", - griežtai nesveiko maisto atžvilgiu nusiteikusi garsi moteris.

Gražuolės uošviai šeimoje „atsakingi už ekologiją“. Jie parūpina ekologiškai užaugintų daržovių, ožkos pieno, namuose keptos duonos.

„Tuo labai džiaugiamės ir esame jiems dėkingi“, - šypsosi Daiva.

Ji tikina, kad susirgus šeimos nariams pirmenybę teikia homeopatiniams preparatams, o cheminius vaistus vartoja tik griežtai pagal gydytojų nurodymus, kai nėra kitos išeities. Dažniausiai šeimai jų pavyksta išvengti. Iš maisto papildų namuose populiariausi žuvų taukai. Vaikai jų gauna nuolat, o mama tuomet, kai susilpnėja plaukai.

„Tikiu, kad vaikai, kurie gyvena sveikai, daug laiko praleidžia lauke, valgo ekologiškas daržoves, yra atsparesni ligoms, auga sveikesni ir stipresni“, - įsitikinusi Daiva Anužytė – Kasiulaitienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją