Todėl ir bandoma atakuoti mus, kurie išlaikė laiko išbandymą ir sėkmingu darbu įrodė savo gyvybingumą ir naudingumą. Konferencijoje ieškosime atsakymo - kas toliau? Ypač kviečiu ir oponentus, kurių čia nemažas būrys renkasi. Noriu dabar su jais ir šnektelt.

Kai buvau visai mažas ir mūsų kieme didesni vaikai bijodavo eiti į tamsų rūsį, tai vis gąsdino mane - ten baubas, pagaus. O kai įsidrąsinau ir nuėjau - tai iš paskos atėjo ir jie... Kažką panašaus matau ir čia, DELFI komentaruose. Didžiulis baimės choras. Jauti, kad provokuoja, nori sužinoti paslaptį, nes matė, kokie laimingi tie sveikuoliai, krykščiantys ir garuojantys prie eketės, nors lauke -15 C. Daugelio bevardžių „komentatorių“ balse jaučiasi pavydas.

Suprantama, kai esi depresuotas, piktas, nelaimingas, ligotas, nuskriaustas - labai apmaudu stebėti patenkintus gyvenimu, laimingus žmones. Būtent tokie ir yra sveikuoliai. Bet nereikia pavydėti ir pykti ant jų. Ypač tiems, kurie čia guodžiasi, kad išsimaudę susirgo. Nenuostabu - jei sėstumėt prie lėktuvo vairo nepasiruošę, vargu ar laimingai nusileistumėte. Visur reikalinga laikytis taisyklių. Kai taip - bėdų nebūna.

Tas, kas pabandė protingai pasinaudoti tokia Dievo dovana - grūdinimusi, niekuomet neužmirš ir nesigailės šito. O , kad nerandate čia visų grūdinimosi meno paslapčių, - natūralu. Kur jūs matėte, kad brangakmeniai mėtytųsi bet kur. Juos reikia nusipelnyti. Kita vertus- niekas jūsų į tą eketę nevaro. Tupėkite šiltai apsivynioję juosmenį avikailiu ir ramiai šluostykitės varvančią nosį. Kaip tas katinėlis - kol už pakarpos neprikišai snukutį prie pieno - nelaks. Beje, snarglys žymiai dažniau teka ne nuo šalčio, o nuo apnuodyto, užrūgštėjusio organizmo. Pieno perteklius ypač nepalankiai veikia sveikatą, palengvina nosies - gerklės uždegimus, sinusito atsiradimą.

DAR NEI VIENAS VYRAS PER 20 METŲ PALANGOS SVEIKATOS MOKYKLOJE NESUSIRGO PROSTATITU. Jei jūs girdėjote panašių istorijų - žinokite, kad sveika prostata trumpalaikio šalčio nebijo. Šaltis tik išprovokuoja ilgai rusenusių uždegimų paūmėjimą. O tie uždegimai (tiek vyrų tiek moterų lyties organų) atsiranda didžiąja dalimi dėl netvarkingo, palaido lytinio gyvenimo. Apie tai reikia kalbėti aiškiai ir tiesiai. Taigi visi čia dejuojantys dėl lytinių organų uždegimų ne be reikalo nerašo net savo vardo - gali paaiškėti jūsų nešeimyniniai lytiniai nuotykiai.

Tokių priežasčių yra daugiau nei 90 procentų! Ne tik dėl sifilio ar gonorėjos. Jau dešimtimis skaičiuojami mikrobų, kurie plinta lytinių santykių būdu, pavadinimai. Kai kurie jų tūno be ypatingos reakcijos. O pašalus - suaktyvėja. Žmogelis keikia eketę ir sveikuolius, o reikėtų susirasti savo „laimės“ partnerį ir įspėti, kad nustotų dauginti bėdas.

Čia klausia apie mano sveikatą ir skleidžia gandus. Jokių sveikatos problemų neturiu, nors jau 20 metų kas metai po tris šimtus ir daugiau kartų kas rytą panyru į Baltiją kartu su savo mokiniais (suskaičiuokite, kiek laiko praleidau ledinėje jūroje). Ir nei su vienu dar nesusipykau, nors jų turiu per 30000! Ir ramiai žiūriu jiems visiems į akis, skirtingai nuo čia gausiai pasirašinėjančių „medikų“. Juos reikia labai užjausti - tai labiausiai ligota ir trumpiausiai gyvenanti profesija. Kaip gaila bebūtų.

Bet mes kažkodėl ten ieškom sveikatos, kur jos jau seniai nebėra. O ir gydymo kokybės aiškiai norėtųsi geresnės. Kiek kartų siūliau pakviesti į televiziją oponentus ir sudėti visus taškus ant "i", bet ne aš, o jie atsisakė. Todėl, kad po to viskas būtų aišku. Tai geriau, kad niekas čia neaišku, „mokslas neįrodė“ ir visi vargšeliai gali dejuoti ir skųstis apgauti sveikuolių. Bet gi niekas jūsų, virpakinkiai, į eketę nevaro. Ko jūs ten lendate? Ir jūsų sveikatai tai tikrai nieko nepadės! Tik labai tikintis ir dvasingas žmogus gali sau leisti tokį malonumą. Bijantis ir virpantis, nuodėmingas, piktas ir pasileidęs, nesilaikantis taisyklių- būtinai susirgs.

„Ruonių maudynės“ - tai dvasios pergalė! Tai milžinų sąskrydis! Prieš neriant į ledinį vandenį reikia nusikratyti baimės lervas. Aš ne be reikalo pasakiau, kad gaila laiko čia pradėti vėl iš naujo agituoti žmones gyventi žmoniškai. Kai taip kalbėjau prieš 20 metų - daug turėjau oponentų, kritikų. Tačiau per tą laiką per 1000 medikų tapo mano mokiniais ir, kas gerai mokėsi, dabar yra medicinos šviesuliai.

Pasitaiko, deja, išimčių. Bet matai, kodėl,- jie iki šiol taip ir nesuprato, kad žmogus ne vien raumenys, sausgyslės, kaulai, oda, kraujas, riebalai, etc. Tik tiems buvo lemta išvysti laimės šviesą gūdaus farmamafų tunelio gale, kurie suprato žmogų, kaip darnią visumą - kūno, sielos ir dvasios. Visa tai turi būti sotu, švaru ir atsparu. Pasiekti to galima giliu tikėjimu, darbštumu ir kantrybe. Ne visiems pavyko.... Gaila jų, bet ką padarysi.

O per tuos metus mokslas atrado, kad šaltis yra puiki priemonė daugeliui bėdų įveikti. Tame tarpe tokių, kad net sunku patikėti: sąnariams, radikulitui, hipertenzijai, vėžiui gydyti šaltis kartais pati geriausia priemonė! O juk apie tai išminčiai rašė prieš šimtus metų. Tokie kultūros, istoriniai milžinai, kaip medicinos tėvas Hipokratas, Cezaris, Horacijus, Pitagoras, Puškinas, Krylovas, Suvorovas ir daugybė kitų puikiai žinojo grūdinimosi prasmę.

Vokiečių kunigas Sebastijanas Kneipas rašė: „Stiprios tautos, gentys, giminės visuomet buvo šalto vandens draugės..." Jis atskleidė gamtos stiprinamąjį poveikį žmogui. Jo knyga „Mano gydymasis vandeniu“ buvo išleista 60 kartų. Bet žiūrėkite - paduokite Stradivarijaus smuiką muzikos pirmokui. Kuo jis nudžiugins?

Šaltis - labai subtili terpė ir galingas instrumentas, tad elgtis su juo reikia išmanymo, tiesiog meno. Jei panaudosi per daug, ne laiku, ne vietoje, nepasiruošęs - apsijuoksi. Taigi mokykitės, ruoškitės, klauskite- mielai padėsime.

Atsipalaiduokite, daugiau šypsenos, su daina ir ...- neriam! .... Jaučiate, kaip puiku? Dar ne? Nenusiminkite. Dar senovės graikai žinojo - jei nebėgioji ir nesigrūdini, kol esi sveikas - tai darysi, kai susirgsi. Bet tai - Graikija, kultūros lopšys. Mums iki jų dar kol kas toli. Mes - tik šiaurės Atėnai...

Ir nepykite ant sveikuolių - tai labai kenkia jūsų sveikatai. Šypsokitės, jau švinta, sveikite uoliai!

Pagarbiai.

Dainius Kepenis

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)