Šou dalyvavo Izraelio, Moldovos, Serbijos, Estijos, Slovėnijos, Italijos, Latvijos, Rumunijos, San Marino, Gruzijos, Bulgarijos, Kroatijos, Graikijos, Rusijos, Airijos, Ukrainos, Austrijos, Maltos, Belgijos, Suomijos, Albanijos, Prancūzijos, Šveicarijos, Makedonijos ir Baltarusijos atstovai.

Nesklandumų keliaujant į Amsterdamą iškilo A. Pojavio pagalbininkams, M.A.M.A. atstovams Martynui Tylai ir Neringai Zeleniūtei. Jiedu į Amsterdamą per Kopenhagą buvo numatę iš Vilniaus išskristi 6.40 val. ryte, tačiau skrydis buvo atidėtas dviems valandoms.

"Skrydis buvo jungtinis, todėl Kopenhagoje mūsų, aišku, niekas nelaukė ir pasiūlė bilietus pasikeisti vėlesniam skrydžiui. Taigi, į Amsterdamą atskridome tik 17.30 val. Andrius dalyvavo spaudos konferencijose vienas. Suspėjome tik į jo repeticiją", - DELFI pasakojo Neringa Zeleniūtė.

A. Pojavis "Eurovision in concert" scenoje pasirodė pirmasis. Kaip DELFI pasakojo "Eurovizijai" ruoštis padedantis Martynas Tyla, atlikėjui nebuvo lengva, mat publika, susirinkusi įspūdingame renginyje, dar nebuvo užvesta, be to, mūsų šalies atstovas jaudinosi.

DELFI susisiekus su pačiu A. Pojaviu, šis džiaugėsi galėjęs atidaryti "Eurovision in concert" ir pirmasis pasirodyti scenoje. Atlikėjas po savo pasirodymo jautėsi puikiai ir siunčia linkėjimų iš Amsterdamo savo gerbėjams. Labiausiai Andrių nustebino tai, kad susirinkusieji arenoje puikiai mokėjo jo kūrinio "Something" priedainį.

"Jaučiuosi gerai. Atidariau šį vakarą. Žmonės dainavo priedainį, tai mane labai nustebino. Džiugu, norėjau užmegzti kontaktą su žmonėmis ir jie iškart reagavo. Lietuvoj to dar nebuvo", - DELFI kalbėjo A. Pojavis.

"Eurovision in concert" Amsterdame akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Kadangi su DELFI Andrius kalbėjo iškart po pasirodymo, klausiamas, kaip vertina konkurentus, sakė negalįs tiksliai pasakyti, mat apie tai, kaip jautėsi scenoje, kalbėjo vos nuo jos nulipęs.

Pasiteiravus, ką po "Eurovision in concert" veiks Amsterdame, dainininkas paaiškino, kad iš Olandijos sostinės išskris 6 valandą ryto, todėl vakare linksmybių neplanuoja.

"Greičiausiai pavakarieniausime restorane ramiai", - DELFI sakė jis ir perdavė linkėjimų savo gerbėjams Lietuvoje.

Tuo metu Martynas Tyla, klausiamas, kaip vertina Andrių bendrame kontekste, negailėjo komplimentų mūsų šalies atstovui.

"Pagal organizatorius, jis yra dvasia, žmogus, apie kurį sukasi visas humoras ir linksmybės. Man į spaudos konferenciją teko vėluoti, pavedė oro linijos. Taigi, Andrius čia atvyko vienas. Kadangi pirmą kartą, jam buvo šiek tiek sunku orientuotis, tačiau greitai atsirado pagalbininkų, visur už rankos lydėjo", - pasakojo M. Tyla.

Atlikėjo pagalbininkas pasirodymą stebėjo iš užkulisių. Jo nuomone, Andriaus pasirodyme nebuvo nieko neigiamo, žmonės jį puikiai priėmė.

"Jis jaudinosi. Tai natūralu. Nors šis konkursas neturi visiškai jokios reikšmės, tai yra labai gera patirtis prieš didžiąją "Euroviziją". Scenoje Andrius pasirodė kaip tikras rokeris - iškėlęs rankas, pliaukštelėjo gerbėjams per iškeltas rankas", - kalbėjo M. Tyla ir pridūrė, kad apie didžiausio Europos dainų konkurso favoritus kol kas anksti spėlioti.

M. Tyla iš patirties žino, kad kiekvienais metais ypač daug dėmesio iš organizatorių sulaukia konkurso lyderiai. Pavyzdžiui, Maskvoje 2009-aisiais daugelis "Eurovizijos" organizatorių turėjo tvirtą nuomonę apie Aleksandrą Rybaką, Osle 2010-aisiais - apie Vokietijos atstovę, 2012-aisiais Baku, Azerbaidžane vykusioje "Eurovizijoje" išskirtinė atrodė Loreen. Tuo metu šiemet, anot M. Tylos, bent jau kol kas nėra nė vienos šalies atstovo, į kurį ypatingą dėmesį būtų atkreipę Europos dainų konkurso organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)