Šis I. Krupavičiaus pašmaikštavimas vienų buvo sutiktas su didelėmis ovacijomis - žurnalistą gyrė už puikų humoro jausmą. Kiti kritikavo vedėją už netaktiškumą.

VDU profesorė, sociologė Milda Ališauskienė socialiniame tinkle rašė, jog Ignas Krupavičius - patyčių Lietuvos veidas.

„Ignas vakar naktį visai Europai pranešė Lietuvos balsus „Eurovizijos“ konkurse ir tai padarė pasityčiodamas iš šio konkurso nugalėtojos. Mano požiūriu, pastabos apie barzdos skutimąsi yra nekorektiškos ir užgaulios“, - įsitikinusi sociologė.

Anot jos, socialiniu požiūriu toks gestas buvo labai nejautrus.

„Skirtingai nei austrų pranešėja, kuri pasirodžiusi su barzda pademonstravo socialinį jautrumą“, - DELFI sakė M. Ališauskienė.

Austrijos atstovė Conchita Wurst

Lygių teisių ir socialinės plėtros centro vadovas Vytautas Valentinavičius taip pat sutinka, jog Lietuvos žurnalisto ir Austrijos žurnalistės atvejus skiria du momentai: „Pastaroji užsidėjo barzdą, tarsi palaikydama savo šalies atlikėją, o Ignas Krupavičius pasiūlė nusiskusti. <...> Taigi, pasakymas nusiskusk, tai tas pats, kas pasakymas: būk moteriškas, nesielk taip, ar kitaip, nes tai nėra norma, ir nepriimtina normatyviai.“

Su I. Krupavičiumi kol kas susisiekti nepavyko - LRT žurnalistas sekmadienį nuo ankstyvo ryto darbavosi rinkimuose.

Nacionalinės „Eurovizijos“ prodiuseris Audrius Giržadas kol kas susilaikė nuo platesnių komentarų.

Tuo tarpu už LGBT teises Lietuvoje kovojantis kino režisierius Romas Zabarauskas apgynė I. Krupavičių - toks pokštas, anot jo, nebuvo piktas. Juo labiau, kad patys austrai taip pat pajuokavo dėl barzdotos jų atstovės - Austrijos pranešėja balsus skelbė pasipuošusi dirbtine barzda.

„Jo juokelis nepasirodė labai įžeidžiantis. Ta barzda tikrai atrodė juokingai, - DELFI komentavo R. Zabarauskas. - Kita vertus, jei tai žmones papiktino, jie turi teisę išreikšti savo nuomonę. Tačiau noriu pabrėžti, kad Conchita Wurst nėra transseksuali moteris. Tai personažas, iš dalies kaip Verka Serdiučka. Conchitą vaidinantis vyras yra gėjus. Jį vadinčiau travesti karaliene (drag queen)“.
Romas Zabarauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1761)