Rusų žiniasklaida narplioja sąmokslo teorijas, esą Lietuvoje buvo blokuojami balsai ir neleidžiama balsuoti už jų atstovę Poliną Gagariną.

Socialinėje erdvėje pasipylė netgi užgaulūs rusų komentarai ir grasinimai Lietuvai.
Rusų reakcija į lietuvių balsavimą

„Lietuva, tankai pajudėjo“, „Lietuva, tu neišpindėjai? Gyventi atsibodo, žiūriu?“, „Lietuva nedavė Rusijai nė vieno balo, nors kol kas neatėmėme iš jų nė vieno lopinėlio žemės, netgi dar nebombardavome. Kol kas“, „Lietuva, A.T.A. 1009-2015“, – tokie ir panašūs rusų komentarai pasipylė socialinėje erdvėje po to, kai buvo paskelbti dainų konkurso šalių balsavimai.

Toks kaimynų požiūris kelia susirūpinimą ne vienam lietuviui. Tarp jų ir radijo, TV laidų vedėjui, knygų autoriui, restoranų kritikui ir apžvalgininkui Andriui Užkalniui.

„Tai puikus pavyzdys tiems, kurie sako, kad nereikia painioti „Eurovizijos“, pramogos arba meno su politika. Turime pramoginį renginį. Ir rusai žada siųsti tankus vien dėl to, kad už juos nebalsavo mūsų komisija. Man atrodo, kad jiems patiems sunkiai sekasi atskirti meną nuo politikos, – DELFI komentavo A. Užkalnis. – „Eurovizija“ nėra tik muzikinis renginys. Tai yra politinis renginys, lojalumo savo valstybei ir jos draugams konkursas.“

A. Užkalnis pabrėžia, kad labai didžiuojasi Lietuva, kuri neskyrė kaimyninei šaliai taškų. Pasak jo, kol Rusija elgiasi taip, kaip elgiasi, nereikėtų leisti dalyvauti tokiuose konkursuose.
Andrius Užkalnis

Žmonės, kurie domisi istorija, turėtų prisiminti Pietų Afrikos respublikos apartheidą. Ir pasaulio reakciją į tai, kai nepriimdavo nei muzikantų, nei sportininkų į varžybas, šalį izoliuodavo, nes ji elgėsi ne taip, kaip civilizuota šalis. Rusija pas kaimynus siunčia tankus ir numušinėja keleivinius lėktuvus, man atrodo, kad bent jau tokiuose tarptautiniuose konkursuose jai neturėtų būti vietos. Kiekvienas elgesys turi pasekmes“, – neabejoja A. Užkalnis.

Jis mano, kad Rusijai apie netinkamą elgesį pasaulis siųs žinutes ne tik „Eurovizijoje“. Pilietiškai susivokusios šalys leis pajusti, kad jos elgesys nėra toleruojamas ir kitais panašiais būdais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1130)