Tačiau kompozitorius sutinka, kad P. Gagarina finale nepademonstravo visų savo sugebėjimų, o Monika ir Vaidas – priešingai. Finale lietuvių duetas pasirodė geriau nei pusfinalyje ar generalinėse repeticijose.

– Ar „Eurovizijos“ laimėtojas buvo tarp jūsų favoritų?

– Šis konkursas yra televizinis, orientuotas į žiūrovą, ne į radijo klausytoją. Laimėtojo pasirodymas buvo labai įdomus ir išskirtinis. Pati švedo daina nėra labai įdomi, tačiau vaizdu pirmą kartą stebėjausi ir negalėjau patikėti, kad tai įmanoma.

Mano favoritų penketukas visiškai atitiko: ir Rusijos atstovė, ir belgas, ir australas, ir italai. Toliau nuomonė jau kiek nebesutampa.

– Ar Lietuva turėjo šansų pakilti aukščiau? Ar patekimas į finalą kol kas – vienintelis mus džiuginantis faktas?

– Mane pradžiugino, kad paskutinis Vaido ir Monikos pasirodymas buvo pats stipriausias iš jų pasirodymų „Eurovizijoje“. Tačiau daina tik tokia, kaip sako gerbiamas kompozitorius Algimantas Raudonikis, kad gali būti. Tačiau bendrai viskas atrodė kaip truputį saviveikla.

Daina visgi buvo rašyta tik pačiam Vaidui, po to prikabino Moniką. Ne visada tonacija atitiko moters balsą ir buvo vietų, kai girdėjosi, kad tonacija yra nepatogi. To neturėtų būti. Šių metų konkurse buvau ypač nustebintas, kiek buvo gerų dainininkų ir dainininkių. Vos ne visiems buvo galima rašyti po 10 balų.

Lietuvių dainai neblogai parinkti pritariantieji dainininkai. Tačiau tam, kad vokalistai skambėtų gerai, reikia labai daug laiko. Vyrukai sudainavo gal gerai, bet judėdami atrodė kaip meškiukai. Tai – laiko klausimas. Gal todėl švedas savo pritariančių vokalistų iš vis nerodė. Net pagalvojau, kodėl? Juk dainuoti turi gyvai. Tačiau finale pasirodė, kad pritariantys vokalistai buvo.

– Turbūt amžina diskusija – kas svarbiau: balsas ar šou. Kaip manote?

– Nesuprasi: vienas metais gali laimėti vienokia daina, kitais – kitokia. Negaliu sakyti, kad man patiko latvių atstovė, kuri šiemet užėmė šeštą vietą. Jai skyriau vieną paskutiniųjų vietų. Bet tai mano nuomonė. Nustebino, kad vokietė ar austrai šiemet negavo nė vieno balo, nes jų dainos tikrai nebuvo blogos. Labai patiko subtili Kipro atstovo daina, nors gal jis ir ne itin švariai padainavo. Tačiau daina buvo labai jautri ir tame kontekste – išskirtinė. Tačiau visas šou, kurį paruošė austrai, buvo tikrai įspūdingas. Man tos trys valandos labai greitai prabėgo, buvo įdomu.

– Kaip vertinate tai, kad Lietuva neskyrė balų Rusijai?

– Kalbėjau apie tai net su savo auklėtiniais. Tai buvo viena stipriausių dainų ir P. Gagarina labai gerai dainavo. Nors, jei Monikos ir Vaido pasirodymas per finalą buvo stipriausias, tai P. Gagarina per finalą padainavo silpniau nei pusfinalyje. Tačiau daina stipri, orkestruotė stipri.

– „Eurovizija“ – dainų konkursas, bet politikos išvengti vis dėlto nepavyksta?

– Man tai keista. Neseniai koncertavome Peterburge. Peterburgiečiai gailisi, kad į muziką kišama politika. Jie sako – politika yra politika, o menas yra menas. Menas vis tiek turi suvienyti liaudį.

– Kaip vertinate lietuvių pasirodymo apipavidalinimą?

– Man – labai daug spalvų, per daug visko. Sviestas sviestuotas: apranga, spalvos, scenografija. Pritrūko subtilumo.