Kol užkulisiuose šnekučiavosi delegacijų atstovai, kartu su pritariančiosiomis vokalistėmis užsidariusi persirengimo kambaryje dainininkė iš Lietuvos repetavo savo kūrinį. Vėliau vyko perklausa, o tada atėjo metas lipti į pagrindinę sceną.

Vilijai prireikė tik trijų pabandymų iš leidžiamų penkių. Taip pat buvo išbandyti efektai, kurie bus naudojami pusfinalio metu: iš baseine, esančiame prieš sceną, įrengtų įrenginių kilo dūmų stulpai. Pasak delegacijos vadovo, toks sprendimas kišenę patuštino maždaug penkiais tūkstančiais eurų.

Vėliau delegacija susirinko peržiūros kambaryje, kur su konkurso rengėjais kartu peržiūrėjo pasirodymo įrašą ir aptarė detales bei keistinus dalykus. Nors pasirodymu visi liko patenkinti, diskusijų ir aistrų kambaryje netrūko. V. Matačiūnaitė paprašė vienos papildomos pauzės kūrinyje. Rengėjai garantuoti nieko negalėjo, bet pažadėjo „pasiteirauti“.

A. Giržadas susirūpino Vilijos šukuosena. Planuose buvo numatyta, kad Vilijos plaukai pusfinalio metu bus surišti į arklio uodegą nugaroje. Tačiau A. Giržadui patiko laisvai krentantys dainininkės plaukai. „Man patiko laukinis palaidų plaukų įvaizdis“, – sakė A. Giržadas.

Po šio susitikimo buvo galima judėti pirmyn – atėjo metas susitikti su makiažo ir šukuosenų specialistais. Toliau buvo plėtojamas Vilijos šukuosenos klausimas. Grožio ekspertės patarė išbandyti abu variantus, todėl kitą kartą Vilija repetuos jau su savo „eurovizine“ šukuosena. Palyginus, bus nuspręsta, kuris variantas labiau tinka scenai ir geriau atrodo TV ekranuose.

„Aš negaliu patikėti. Čia yra lygis. Čia viskas yra lygis. Labai geras jausmas. Ausinės į mano mažytes ausytes tilpo puikiai, garsas geras. Pirmą kartą gyvenime aš girdėjau viską taip, kaip noriu. Nereikėjo nieko tvarkyti. Viskas buvo tobulai – nei per daug, nei per mažai. Nei per aštriai, nei per skardžiai“, – sėkmingai praėjusia repeticija džiaugėsi Vilija Matačiūnaitė.

Šarūnas Kirdeikis pasidžiaugė, kad konkurso rengėjai nusiteikę labai geranoriškai ir demonstruoja aukštą profesionalumo lygį: „Atrodo prašai kokios nors mažos smulkmenėlės, kurios net gėda prašyti. Atrodo, kad jie viską supranta iš pusės lūpų“.

Paklaustas, kaip vertina praėjusią repeticiją, Lietuvos delegacijos vadovas pasidžiaugė, kad viskas praėjo puikiai „Man patiko, tai, kad mes gavome visus pakeitimus, kurių prašėme. Ir netgi jie patys pamatė, kad netinka apšvietimas. Patys puolė derinti, tvarkyti. Viskas normaliai. Vilijos prašymas keisti fonogramą nustebino ir juos, ir mane. Tai nėra nusistovėjusi tvarka. Rengėjai viską apsvarstys ir pasakys mums savo sprendimą. Jie žiūri bendrą visumą. Jei jiems paklausius atrodys, kad taip tinka ir yra gerai, sprendimas bus teigiamas“.

A. Giržadas džiaugiasi, kad Vilijos ir Šarūno duetas dirba puikiai: „Man patiko, kad jie sekė kamerą, jie žiūrėjo. Viskas yra gerai“.

Šiandien Vilijos dar laukia vienas interviu bei bendros „Eurovizijos“ dainos „Join Us“ įrašai.

Pirmosios repeticijos akimirkos ir „Eurovizijos“ užkulisiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (410)