Spaudos konferencijoje po antrojo pusfinalio dalyvavo į finalą patekusieji Azerbaidžano, Suomijos, Maltos, Islandijos, Graikijos, Armėnijos, Vengrijos, Norvegijos, Gruzijos ir Rumunijos atstovai. Atvykę į spaudos konferencijų salę Malmės arenoje, laimingieji pozavo būriui fotografų.

Azerbaidžanietis Faridas Mammadovas, prieš pradėdamas spaudos konferenciją, salėje atliko salto.

„Prieš pusfinalį negalvojau apie nieką. Vien tik pozityvumas. Dabar galvoju tik apie finalą“, - kalbėjo F. Mammadovas. Paklaustas, ar norėtų vėl „Euroviziją“ parsivežti į Ugnies žemę, F. Mammadovas sakė manąs, jog tai – puiki idėja.
Azerbaidžiano atstovas Faridas Mammadovas

Suomė Krista Sigrieds paklausė, ar Faridas norėtų ją vesti. „Jeigu tu mane apkabinsi“, - Kristai atsakė Faridas.

„Buvau tokia laiminga, didžiuojuosi savo komanda, mes savo pasirodymu mėgavomės. Mano vokalistė labai gerai bučiuojasi“, - kalbėjo Krista.

Pasiteiravus, ar savo vaikino jau prašė ją vesti, Krista paaiškino, kad ištekėtų už kito vaikino ar merginos čia, „Eurovizijoje“.
Suomijos atstovė Krista Siegfrids

„Kai kurie žmonės gali būti visiškai girti. Mums nelabai rūpi. Svarbiausia mums yra tai, kad patekome į finalą. Mes esame kieti. Ieškau sužadėtinės, tikiuosi, ji yra kažkus netoliese“, - kalbėjo Graikijos atstovai.

Burtų keliu išaiškėjo, kad Krista pasirodys pirmojoje finalo dalyje, Faridas – antrojoje. Islandijos atstovas taip pat pasirodys antrojoje finalo dalyje.

Pasiteiravus, ko tikisi finale, armėnai paaiškino žiną, kad žmonės pasiilgo nuoširdžios muzikos, todėl jie tikisi dar sykį surengti nuoširdų pasirodymą.

Armėnai pasirodys pirmojoje „Eurovizijos“ finalo dalyje, Graikijos atstovai – antrojoje.
Armėnijos atstovai Dorians

„Jaučiuosi puikiai, esu tokia laiminga, kad patekau į finalą, grįšiu į Norvegiją iškelta galva. Repetuojame kiekvieną dieną, atlieku balso pratimus, tą darysiu ir toliau iki finalo“, - kalbėjo Norvegijos atstovė.

Palyginta su Lady Gaga, norvegė spaudos konferencijos metu pasiūlė internete pažiūrėti jos 2006-ųjų klipus. „Ir jūs pamatysite, kad Lady GaGa šiandien atrodo taip, kaip aš anuomet“, - juokavo ji.
Norvegijos atstovė Margaret Berger

Vengrija pasirodys antrojoje finalo dalyje, Norvegijos atstovė taip pat.

Paklausti, ką jiems reiškia atsidurti finale, gruzinų duetas kalbėjo, kad jiems labai svarbu pakliūti į finalą. „Tai svarbu ir Gruzijai. Mūsų pasirodymas buvo dedikuotas tris žuvusiems kariams Afganistane“, - spaudos konferencijos metu kalbėjo gruzinai.

Pasiteiravus, ką būtų galima papasakoti aplinkiniams apie Gruziją, jei kita „Eurovizija“ būtų surengta būtent ten, atlikėjai paaiškino, jog atvykusiems parodytų savo unikalius gamtos peizažus.

Rumunui Cezarui nepatiko spaudos konferencijos vedėjos pastebėjimas, esą jis kitoks nei visi. Atlikėjas paprieštaravo tokiam teiginiui ir pareiškė nėra kitoks, nei visi šių metų „Eurovizijos“ dalyviai.
Gruzijos atstovai

Paklaustas, ką prognozuotų apie „Eurovizijos“ finalą, kuris atlikėjas galėtų laimėti, Cezaras pirštu parodė į save.

Antrojo "Eurovizija 2013" pusfinalio spaudos konferencija - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)