70 metrų raudonuoju kilimu žengė visos 39 delegacijos su savo šalims atstovaujančiais atlikėjais. Kiekvienas iš jų gali tapti šių metų konkurso nugalėtoju ir konkurso laurus išsivežti į savo šalį.

Atidarymo ceremoniją prie Malmės operos fiksavo šimtai reporterių ir fotografų, šventės dalyvių saugumu rūpinosi būriai policijos pareigūnų ir savanorių, ant Malmės operos stogo budėjo snaiperiai, danguje virš ceremonijos zonos nuolat "kabojo" sraigtasparnis.

Pirmosios į ceremoniją atvyko praėjusių metų "Eurovizijos" nugalėtoja Loreen bei konkurso vedėja Petra Mede. Prie Malmės operos buvo uždegtas fakelas, visus dalyvius į renginį atvežė prabangūs automobiliai, juos, žygiuojančius raudonuoju kilimu pasitiko ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir daugybė gerbėjų.

Norėdami išsiskirti iš minios, konkurso dalyviai stengėsi perspjauti vieni kitus originaliais kostiumais. Bulgarijos šaliai atstovaujanti atlikėja į ceremoniją atvyko tarsi į Brazilijos ar Venecijos kaukių karnavalą. Bulgarė buvo pasidabinusi įspūdingu galvos apdangalu iš plunksnų.
Bulgarijos atstovė

O štai Suomijos atstovė raudonuoju kilimu žengė pasidabinusi vestuvine suknia. "Štai atvažiuoja nuotaka, apsirengusi baltai", - netekęs amo uždainavo renginio vedėjas. Ypatingų komplimentų sulaukė ne tik damos, bet ir vyrai. Už stilizuotus kostiumus buvo išgirti Latvijos atlikėjai PER.

"Labas vakaras, sveiki atvykę", - su Lietuvos atstovu Andriumi Pojaviu lietuviškai pasisveikino ceremonijos vedėjai, pastebėję, kad jis alsuoja rokerio dvasia ne tik dėl odinio švarkelio. "Tai matosi jo akyse", - pastebėjo jie.
A. Pojavis Eurovizijos konkurso atidarymo ceremonijoje

Po raudonojo kilimo ceremonijos Malmės operos teatre vyko iškilmingoji "Eurovizijos" atidarymo ceremonija. Malmės simfoninis orkestras atliko Švedijos pasididžiavimo - praėjusių metų "Eurovizijos" nugalėtojos - Loreen kūrinį "Euphoria", scenoje pasirodė ir moderniojo šokio atstovai. Susirinkusiuosius sveikino Malmės valdžios atstovai, "Eurovizijos" prodiuseriai,

Susirinkusieji po oficialios "Eurovizijos" atidarymo ceremonijos dalies operoje vaišinosi šampanu ir ryškiaspalviais gardėsiais - sausainiais, kurie buvo sudėti tiesiog į veją ant stalų.

Šventės pratesimas vyko "Eurovizijos" klube, kur turėjo prasidėti tikrosios linksmybės. Deja, daugybė atlikėjų ir delegacijų narių buvo pavargę, todėl ilgai čia neužsibuvo. Tiesa, airiai, gruzinai, italai ir serbai bei įvairių kitų delegacijų nariai iš "Eurovizijos" klubo patraukė į vieną pasaulyje ypač populiarų greito maisto restoraną, kuris Malmėje dirba visą parą.

Iškilminga "Eurovizijos" atidarymo ceremonija - DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)